Davor Dragičević: Moj sin je ubijen, to vam nikada neću oprostiti | Mixer portal

Davor Dragičević: Moj sin je ubijen, to vam nikada neću oprostiti

Davor Dragičević poslao poruku poslanicima ispred zgrade Narodne skupštine RS

Davor Dragičević danas je uoči sjednice Narodne skupštine RS-a ponovo zatražio istinu i pravdu u slučaju smrti njegovog sina Davida.

Ispred NSRS je, kaže, došao kako bi pogledao poslanike u oči, budući da je na dnevnom redu izvještaj Anketnog odbora o “slučaju Dragičević”, ali je tek 22. tačka i, kako se pretpostavlja, razmatrat će se tek u nastavku zasjedanja u julu.

Davor Dragičević je i danas ponovio tvrdnju da je njegov sin ubijen.

-To vam nikada neću oprostiti – rekao je on i dodao da će ići do kraja.

Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, 5. juna je usvojio izvještaj i zaključke u kojima se, između ostalog, navodi da smatraju da postoje osnovi sumnje da je ovaj 21-godišnji mladić ubijen i očekuju da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo Republike Srpske s odgovarajućom tužilačkom odlukom.

Prilikom glasanja suzdržan je bio zamjenik predsjednika Anketnog odbora iz SNSD-a, dok su ostali članovi iz opozicionih stranaka podržali zaključke.

O izvještaju i zaključcima treba da se izjasne poslanici, a predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je već najavio da njegova stranka i njeni koaliconi partneri neće prihvatiti ovaj izvještaj.

Agencija Patria objavila je kako Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas neće razmatrati izvještaj Anketnog odbora u slučaju David Dragičević, već će to biti učinjeno na nastavku sjednice 3. jula.

Mixer portal

Shortlink: