Pravda za Davida: Ne vrijeđajte nam inteligenciju! | Mixer portal

Pravda za Davida: Ne vrijeđajte nam inteligenciju!

Već 72. dan u Banjaluci se traži pravda za stradalog Davida Dragičevića.

Pravda i istina– orilo se i večeras sa Trga Krajine, gdje je Davor Dragičević, uz brojne građane zatražio da se prestane zataškavati istina i da se krivci za Davidovu smrt privedu pravdi.

Mir i dostojanstvo”, rekao je Davor, “mi smo ljudi, mi nismo zločinci i ubice”.

Osvrnuo se i na današnji zaključak Anketnog odbora rekavši da on svoje djete ne može vratiti, ali da sada barem ima odakle krenuti jer je prvi put zvanično rečeno da postoje indicije da je David ubijen.

Zahvalio se svima u Anketnom odboru koji su se zalagali za istinu i pravdu, a ministru policije RS poručio da ga se ne boji jer nema šta kriti.

Draganu Lukaču prati me i slikaj koliko god hoćeš, ja nemam šta kriti niti me zanimaš ti, niti tvoji istomišljenici. Sinoćnom izjavom samo si potvrdio ono što svi znamo, a to je ovo smtraš svojom privatnom državom. Tvoje na Skupštini je bilo da me isprovociraš, da budem zločinac i ubica a ja to nisam, ja sam samo otac koji hoće istinu i pravdu”, rekao je Davor Dragičević i potom prokomentarisao današnje aktiviranja eksplozivne naprave u blizini kuće Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Molim vas ne bacajte više bombe pred vaše kuće i nemojte pucati iz zolje, nemojte nam više vrijeđati inteligenciju. I nemojte sebi emailom slati prijetnje smrću”, poručio je Dragičević.

Podsjetio je okupljene građane na termin održavanja drugog velikog skupa “Pravda za Davida”- u subotu, 07.07. , te ponovio da nije riječ o mitingu, protestu ili obojenoj revoluciji već o mirnom i dostojanstvenom skupu “Pravde za Davida” koji traže istinu i pravdu.

Skup će biti održan u 19 časova na Trga Krajine koji je neslužbeno dobilo novi naziv -Davidov trg.

Nakon Davorovog obraćanja sa zvučnika su dopirli stihovi pjesme “Klinac iz geta” tokom koje su prisutni svih uzrasta, podigli šake visoko u vazduh. Refren su zajedno pjevali.

Mixer portal

Shortlink: