Davor Dragičević: Uzeli ste mi Đakca, uzeću vam sve! | Mixer portal

Davor Dragičević: Uzeli ste mi Đakca, uzeću vam sve!

Na obraćanju okupljenjim Banjalučanima na trgu Krajine Davor Dragičević je skrenuo pažnju da neće dozvoliti da grupi Pravda za Davida ili bilo kojem građaninu koji podržava njega i njegovu porodicu zafali dlaka s glave.

Otac ubijenog Davida rekao je kako je danas prošlo tačno 2 mjeseca, odnosno 60 dana, od tragedije, a da u  tih 60 dana vlast ne nudi nikakav odgovor.

“Ja Davor Dragičević vam nikad neću oprostiti Đakca ni ostalu djecu” rekao je večeras pred okupljenim Banjalučanima Davidov otac.

On je poručio svim jatacim, prikrivačima, onima koji uništavaju dokaze da se neće maknuti sa Trga dok god istina i pravda ne budu zadovoljeni.

“Uvijek ću ovdje biti, dok god ne dobijem dvije stvari-istinu i pravdu..” poručio je on.

 

Ponovo je ponovio da ova okupljanja moraju biti mirna i dostojanstvena.

On se osvrnuo i na danas objavljene fotografije Davidovog tijela koje je objavio.

“Ono danas što sam objavio na Fejsbuku, izvinjavam se..morao sam, to su fotografije sa reobdukcije. Vidjeli ste sami, dijete nije bilo par sati u vodi, možda nije ni bilo u vodi.Vidjeli ste povrede, vidjeli ste mučenje” kazao je Davor Dragičević.

“Ubili ste mi dušu, zatrli ste mi sjeme svijeću ste mi ugasili. Uzeli ste mi Đakca, uzeću vam sve!” rekao je on.

Puštena je i Davidova pjesma “Klinac u getu” koju su svi otpjevali a nakon toga Davor se još jednom obratio svima:

“Ako nekome bude falila dlaka sa glave, mojim prijateljima, komšijama, Pravdi za Davida, uzvratiću žestoko!” rekao je Davor Dragičević.

Iz grupe PRAVDA ZA DAVIDA rekli su da je ova tragedija ujedinila sve narode u Bosni i Hercegovini u namjeri da se sazna Istina o Davidu!

Oni su izrazili i ogorčenje jer niko od vjerskih velikodostojnika iz sve tri vodeće konfesije nije došao da javno da podršku Davoru Dragičeviću i da je to sramota. Oni su napomenuli da su prvi bili kada su huškali narode jedne na druge ali kada je potrebno da se sazna istina i da se zbliži narod i građani BiH nema ih nigdje.

Mixer portal

Shortlink: