“Preglasaj!”: Prijavi se za školu novinarstva! | Mixer portal

“Preglasaj!”: Prijavi se za školu novinarstva!

 

Udruženje za alternativnu muzičku produkciju i izdavaštvo BUM i portal „Impus“ poziva studente/ice novinarstva, društvenih nauka i sve zainteresovane mlade do 25 godina iz Bosne i Hercegovine da se prijave na školu novinarstva „Preglasaj!“.

Škola novinarsta održava se uz podršku „ActionSee“ mreže i biće organizovana u Banja Luci u periodu od 8. do 10. juna.

Polaznici/e  škole će imati priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa osnovama istraživačkog novinarstva, pisanjem kolumne, kako napraviti video i kako dati vidljivost sadržajim. Predavači na školi su novinar i profesor novinarstva Dinko Gruhonjić, bosanskohercegovački kolumnista Dragan Bursać i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak.

Predavanja škole su „Osnove istraživačkog i analitičkog novinarstva“ i „Politički izvori i izbori“ profesora Dinka Gruhonjića. „Mojo nova forma novinarskog izvještavanja“ i „Vidljivost sadržaja u realnom vremenu“ Feđe Kulenovića. Kolumnista Dragan Bursać o izazovima, početcima i nastanku teksta „Kolumna kao stav“.

Nakon završetka škole najbolji polaznici/e će dobiti priliku honorarnog rada u redakciji „Impuls“.

Škola novinarstva „Preglasaj“ biće organizovana u Banja Luci u periodu od 8. do 10. juna, svi zainteresovani za učešće moraju dostaviti motivaciono pismo, jedan članak ili video uradak i zajedno sa ispunjenim formularom poslati na adrese redakcija@impulsportal.net i unsageto@gmail.com, sa naznakom Preglasaj, najkasnije do 3. juna 2018.

Organizator snosi troškove puta, smještaja i ishrane.

O rezultatima konkursa prijavljeni/e će biti obavješteni/e najkasnije do 5. juna.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e- maila adrese unsageto@gmail.com i redakcija@impulsportal.net

Obrazac za prijavu možete pruzeti OVDJE

 

Mixer portal

Shortlink: