Washington Post o smrti Davida Dragičevića i stanju bezbjednosti u RS | Mixer portal

Washington Post o smrti Davida Dragičevića i stanju bezbjednosti u RS

Rezultat slika za davor dragičević

Američki list Washington Post prenio je vijest o posebnom zasjedanju Narodne skupštine RS kada se raspravljalo o stanju bezbjednosti.

Washington Post prenio je juče vijest agencije Associated Press o smrti Davida Dragičevića i s tim u vezi, o raspravi o bezbjednosti koja je u četvrtak održana u Skupštini RS.

“Smrt studenta izazvala je svakodnevne proteste koji traju već više od mjesec dana i optužbe na račun najviših policijskih dužnosnika o zataškavanju istine. Svakodnevni protesti predstavljaju izazov za vladu Milorada Dodika”, stoji u tekstu.

Takođe se navodi da protesti odražavaju i nezadovoljstvo naroda lošim standardom života, raširenom korupcijom i stalnim etničkim tenzijama više od dvije decenije nakon krvavog rata.

U objavi se dalje navodi da je Davor Dragičević pred Skupštinom ustvrdio da je njegov sin držan u zatočeništvu i mučen prije nego što je ubijen, optužujući najviše policijske zvaničnike da prikrivaju zločin koji negiraju, ali nije rekao šta je prema njegovom mišljenju motiv navodnog zataškavanja.

Dragičević je pred poslanicima zatražio istinu i pravdu i insistirao na tome da policija pokušava da prikrije ubistvo i da ih to čini saučesnicima.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač negirao je optužbe i zaprijetio tužbom. Pročitao je izvještaj autopsije,  rekavši da on pokazuje da se David Dragičević udavio i da je u njegovom organizmu bilo alkohola i narkotika.

Dodik tvrdi da se Dragičevićev pokret koristi politički kako bi se oslabila policija bosanskih Srba, te da se pomogne da se ona stavi pod kontrolu zajedničkih institucija u Sarajevu, čemu se većina Srba protivi, navodi se u članku.

 

Mixer portal

Shortlink: