29 poslanika potpisalo inicijativu za sazivanje posebne sjednice NSRS o slučaju Davida Dragičevića | Mixer portal

29 poslanika potpisalo inicijativu za sazivanje posebne sjednice NSRS o slučaju Davida Dragičevića

 

U Narodnu skupštinu Republike Srpske predata je inicijativa sa potpisima 29 poslanika za sazivanjem posebne sjednice republičkog parlamenta zbog slučaja misteriozne smrti mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića.

Dvadeset devet poslanika potpisalo je inicijativu za sazivanjem posebne sjednice Narodne skupštine o slučaju misteriozne smrti Davida Dragičevića u Banjaluci. To je dovoljan broj potpisa za podnošenje inicijative.

“Sve je veći broj građana Banjaluke i Republike Srpske koji više apsolutno nemaju povjerenje u rad Ministarstva unutrašnjih poslova. Za takvu percepciju građana najviše je odgovorno rukovodstvo MUP-a, na čelu sa ministrom”, piše u inicijativi.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović neposredno prije podnošenja inicijative rekao je da će ona biti razmatrana u skladu sa poslovnikom.

Zanimljivo, inicijativu za sazivanjem posebne sjednice o slučaju smrti dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina nije potpisao niko od poslanika vladajuće koalicije.

“Proteklih dana u kojima se ne saopštava tačna, istinita, precizna i konzistentna informacija o tome šta se zaista desilo nesrećnom Davidu Dragičeviću nanosi se ogromna patnja porodici pokojnog Davida, uvreda zdravom razumu građanima i nemjerljiva šteta kredibilitetu ne samo MUP-a nego svih institucija sistema, uključujući i Vladu i Narodnu skupštinu koja je istu i birala,” piše u podnesenoj inicijativi.

Inicijativu nisu podržali ni poslanici DNS-a koji je prije nekoliko dana kritikovao Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog propusta u istrazi.

Poslanici koji su podržali zahtjev za posebnom sjednicom podsjećaju na još neke misteriozne smrti i ubistva u Srpskoj koja nikada nisu razriješena.

“Naglašavamo da još uvijek postoje brojna nerazjašnjena ubistva, Srđana Kneževića iz 1998. godine, Bobana Blagojevića iz 1999. godine, Željka Markovića iz 2012. godine, Riste Jugovića iz 2012. godine, Milana Vukelića iz 2007. godine. Postoje i drugi slučajevi ubistava, nerazjašnjeni nestanci građana i veoma diskutabilno riješenje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodima – slučaj porodice Đurović.”

Rukovodstvo Narodne skupštine ima rok od sedam dana da povodom zahtjeva za posebnom sjednicom održi Kolegijum Narodne skupštine.

 

BN

 

Shortlink: