Ministar Lukač: Policija profesionalno uradila posao u slučaju Davida Dragičevića, istraga i dalje traje | Mixer portal

Ministar Lukač: Policija profesionalno uradila posao u slučaju Davida Dragičevića, istraga i dalje traje

Istraga o smrti Davida Dragičevića još traje, saslušavamo i poligrafišemo određene osobe

Dragan Lukač tvrdi da je policija sa svoje strane profesionalno uradila posao

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač tvrdi da bezbjednosna situacija u Banjoj Luci i u RS-u nije narušena, bez obzira na dešavanja u zadnje vrijeme.

“Tačno je da postoji zabrinutost građana zbog posljednjih dešavanja, ali ne možemo da pričamo o narušenoj bezbjednosti”, tvrdi Lukač ističući da policija, bez obzira na sve napade, posebno putem društvenih mreža, neće odstuputi od svojih redovnih aktivnosti.

Kaže da se u ovoj izbornoj godini sve pokušava da se ispolitizuje, te naruši bezbjednost u RS-u.

“Znamo da je zadnjih nekoliko mjeseci fokus svih napada stavljen na MUP. Samim pojavljivanjem određenih političara gdje im nije mjesto, davanjem neprimjerenih izjava, korištenje tuđih nesreća u političke svrhe, upravo o tome govori”, dodao je on ističući da RS nije nestabilna i da se problemi, kada ih ima, rješavaju.

Potvrdio je da istraga u slučaju smrti mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića još traje te da će tužilaštvo iznijeti u javnosti detalje kada se završi istraga.

“I danas imamo određene aktivnosti po tom pitanju. Određene osobe se još uvijek provjeravaju, saslušavaju i poligrafišu u saradnji s tužilaštvom, kojem je upućen izvještaj o ranije preduzetim radnjama”, rekao je Lukač novinarima u Banja Luci.

Tvrdi da je policija sa svoje strane profesionalno uradila posao.

“Mislim da smo pokrili sve segmente ovog događaja”, naveo je.

Beživotno tijelo 21-godišnjeg mladića pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci, a policija je po prvim iformacijama sumnjala u zadesnu smrt, što porodica ne prihvata i smatra da je ubijen. Okupljanjem na gradskom trgu u Banjoj Luci i nekoliko stotina građana im je dalo podršku u nastojanjima da se rasvijetli taj slučaj.

Kazao je i da je još u toku i istraga, i da se očekuju rezultati određenih vještačenja, u slučaju “Agram”, na čiju poslovnu zgradu u Banjoj Luci je, 30. marta, ispaljena zolja.

Agencije

 

 

Shortlink: