Pokloni knjigu Gradskoj biblioteci u Bosanskom Brodu | Mixer portal

Pokloni knjigu Gradskoj biblioteci u Bosanskom Brodu

Donacija Filozofskog udruženja RS

Antikvarnica RAMAJANA iz Banja Luke je pokrenula akciju prikupljanja knjiga za gradsku biblioteku u Bosanskom Brodu. Ova akcija će trajati do kraja marta.

“Već smo dobili prvu donaciju od dvadesetak knjiga od Filozofskog društva Republike Srpske i njenoga predsjednika Željka Šarića. Antikvarnica Ramajana je i do sada biblioteci u Brodu poklanjala knjige, ovaj put najmanje pedeset naslova”, rekao je Miroslav Gojković, vlasnik antikvarnice i pozvao sve ljude dobre volje, biblioteke i one koji su u mogućnosti da učestvuju u ovoj akciji i poklone barem jednu knjigu, jer biblioteci u Bosanskom Brodu je pomoć jako potrebna.

“Gradska biblioteku u Bosanskom Brodu nema mnogo finansijskih sredstava za izdvajanje. To je biblioteka u gradu koji je u ratu u potpunosti srušen i zavređuje mnogo naše pažnje, ljubavi i dobrote”, rekao je Miroslav.

Predsjednik filozofskog udruženja RS, Željko Šarić rekao je da su knjige koje su poklonili iz edicije izdavačke djelatnosti Filozofskog fakulteta u Banja Luci.

“Iz našeg fonda smo prikupili i izdvojili knjige, stručnu literaturu vezanu za filozofiju, i poklonili je bibiloteci u Brodu. Vidjećemo da uključimo i naše kolege iz odsjeka koji su objavili knjige za nake druge izdavače, te da i oni poklone neka svoja autorska djela”, kazao je Šarić.

Svi koji žele pokloniti knjigu gradskoj biblioteci u Bosanskom Brodu mogu se javiti na kontakt:

info@antikvarijatramajana.com


Aleja Svetog Save, 70. BANJA LUKA
Broj telefona je 064 44 04 922

Mixer portal

 

 

Shortlink: