Marinković povodom koncerta Bjesova u BL: Bitno je samo da energija kojom zračiš bude čista | Mixer portal

Marinković povodom koncerta Bjesova u BL: Bitno je samo da energija kojom zračiš bude čista

Alter-rok bend iz Gornjeg Milanovca Bjesovi nastupiće u subotu, 3. marta, u banjalučkom Klubu studenata.

“Nama je u Banjaluci uvek bilo super. Lep grad, dobri ljudi, zahvalna publika. Znam da se neki scenski umetnici pomalo snebivaju da u nekim gradovima na svojim nastupima daju sve od sebe, jer se dešava da se totalno rašniraš, a da ti se ne vrati, da tvoja energija bude izgubljena, kao u rupu bez dna bačena. U Banjaluci je to sasvim drugačije, pričam iz sopstvenog iskustva, koliko god smo se na dosadašnjim nastupima publici davali, uzvraćano nam je intenzivnije. Bitno je samo da energija kojom zračiš bude čista.” rekao je ovom povodom koncerta u Banjaluci Zoran Marinković, frontmen ovog kultnog benda.

 

Grupa Bjesovi je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Prvi veliki uspjeh grupe je pobjeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je 1993. usljedila pobjeda na 27. zaječarskoj gitarijadi i u narednih par godina mnoštvo koncerata i velika medijska pažnja usmjerena na ovaj bend. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspjeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

 

 

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas, poslije skoro 20 godina postojanja, imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovječijeg postojanja.

Ulaznice za banjalučki koncert BJESOVA je u pretprodaji po cijeni od 7 KM možete kupiti još danas u Klubu studenata Banjaluka i Peckham Pubu, a na dan koncerta ulaznice će koštati 10 KM.

Mixer portal

Shortlink: