Gradiška: U martu izložba fotografija “Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno” | Mixer portal

Gradiška: U martu izložba fotografija “Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno”

Izložba fotografija “Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno?”, na kojoj će radove predstaviti pet mladih djevojaka iz tri grada, biće otvorena u srijedu 7. marta u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška.

“Povod za izložbu je nadolazeći međunarodni praznik Dan žena ili, kolokvijalno, 8. mart, a djevojke fotografijama postavljaju vječito pitanje – koliko ljubavi je dovoljno i da li je taj jedan dan u godini jedini kada treba pričati o tome”, kažu organizatori projekta.

 

Foto: Tea Jagodić

 

Ovu inicijativu je pokrenula Tea Jagodić, fotografkinja iz Banjaluke, koja već godinama kroz svoje radove obrađuje spomenutu tematiku, a za ovu priliku je okupila još četiri koleginice. Pored nje, radove će predstaviti Teodora Čikić iz Gradiške, Ivana Bjeljac iz Novog Grada te Tajana Dedić Starović i Milana Tomić iz Banjaluke.

 

Foto: Teodora Čikić

 

“Iako veliki broj ljudi prati radove navedenih autorki na onlajn platformama, Tea je zatražila priliku da njihovo stvaralaštvo pokažu široj javnosti, pa je ovo prava prilika da ih sada vidimo u sasvim drugom svjetlu”, napominje organizator.

 

Foto: Tajana Dedić Starović

 

Izložba “Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno?” će biti otvorena sedam dana, a nakon toga radovi se sele u banjalučki Art klub “Prostor”.

 

Foto: Milana Tomić

 

Organizator projekta najavljuje da su pregovori sa ostalim gradovima u toku.

 

 

Foto: Ivana Bjeljac

 

 

 

Mixer portal

Shortlink: