Biciklizam/ Banjalučka kritična masa #05: Zima nije izgovor! | Mixer portal

Biciklizam/ Banjalučka kritična masa #05: Zima nije izgovor!

23. februara od 18.00 časova održaće se peta Banjalučka kritična masa (BKM), sa okupljanjem u parku Petar Kočić od 17.30 časova.

Nakon vožnje, u 19.15 časova u Domu omladine održaće se projekcija filma „Speed of life“. Svi građani koji se tada nađu u Banjaluci pozvani su da učestvuju u vožnji na svojim dvotočkašima i da pogledaju film kako bi zajedno pokazali da biciklizam i zimi živi u našem gradu.

“BKM želi da ukaže na svakodnevne prepreke u vožnji biciklom kroz Banjaluku, ali i za pješake. Staze za bicikliste su rijetke i zimi često neočišćene, baš kao i ivice kolovoza kuda bi biciklisti trebalo da se kreću. Pješački prelazi i prelazi za bicikliste su često zatrpani snijegom koji je zguran za kolovoza. Ovom vožnjom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju i nadležne službame za održavanje infrastrukture da se više pažnje obrati na bezbijednost biciklista u gradu tokom zime”, izjavili su organizatori ove manifestacije.

Nakon vožnje, sa početkom u 19.30 časova u Domu omladine svi učesnici su pozvani da prisustvuju prikazivanju dugometražnog filma na temu biciklizma. Svi oni koji nisu u mogućnosti da učestvuju u kritičnoj masi su takođe dobrodošli.

Organizatori pozivaju sve one koji žele da Banjaluka ponovo bude grad po mjeri biciklista, da se pridruže na BKM#05.

Ono napominju da učesnici treba da se obuku toplo, a radi bolje zabave ne bi bilo loše da ponesu muziku i zvučnike, pištaljke ili druga klepetala.

Banjalučka kritična masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.

 

Mixer portal

Shortlink: