Banski dvor: Sutra promocija “Atlantide” i satiričnog CD-a Miladina Berića | Mixer portal

Banski dvor: Sutra promocija “Atlantide” i satiričnog CD-a Miladina Berića

Pisac Miladin Berić će u Vijećnici Banskog dvora, 22. februara s početkom u 19 časova, imati banjalučku promociju knjige ATLANTIDA i CD-a “Musaka sa okusom afričke šljive”. Gosti promocije su književnik Ranko Preradović i mlada pjesnikinja Selena Berić.

“Zbirka je nastala u periodu 2013-2016. godine i predstavlja presjek mojih lirskih snoviđenja iz tog vremena. Odnosno Atlantida predstavlja pokušaj da se filozofsko i religiozno viđenje svijeta lirizuje i prikaže u formi, najčešće, vezanog stiha. Kao inspiracija mi je poslužila rijeka Aheron, odnosno po grčkoj mitologiji „rijeka bola“ koju sam posjetio u tom periodu. Iz tog razloga zbirka baš završava sa pjesmom Aheron”, rekao je Berić.

On dodaje da se van ove konotacije “Atlantida” može posmatrati i kao i sve ostale njegove lirske zbirke, izuzimajući „Jutro na zadušnice“, zbirkom ljubavne poezije.

“Na kraju želja mi je bila da se mnogo toga u zbirci čita između redova”, naglašava pisac.

Istu veče Berić će promovisati i CD “Musaka sa okusom afročke šljive”.

“CD je suprotnost Atlantidi i predstavlja moj satirično humoristički opus nastao u posljednjih pet godina. CD je nastavak saradnje sa Specijalnom bibliotekom sa slijepe i slabovide, odnosno prvog CD-a koji se zvao Musaka”, kazao je autor.

Na CD se nalaze, aforizmi, epigrami i satirične pjesme. U nepunih 2 i po časa Berić govori preko 500 aforizama plus stotinjak pjesama i aforizama.

“Musaka sa okusom afričke šljive” kao audio zapis je prilagođen slijepim i slabovidim, ali ga slušati mogu i svi ostali. Pošto se radi o satiričnom zvučnom projektu najvaljujem ga kao za satira za slijepe i slabovide.

Mixer portal

Shortlink: