Anketa: Pitali smo građane jel im dojadilo – evo šta oni vele! | Mixer portal

Anketa: Pitali smo građane jel im dojadilo – evo šta oni vele!

Promrzli od studeni i kiše koja je ovih dana kvasila kaldrme ovih naših trošnih kasaba, načinili smo strašno interesantnu anketu sa građanima BiH, te vam je, evo, dajemo na uvid.

Anketno pitanje je glasilo: Da li vam je dojadilo da živite kao kanalizacijski pacovi i da li bi i vi jedared htjeli da se osjećate kao ljudi?

Gnjenko Hadžibabić (Prenjavor) – Ne slažem se sa pitanjem ali evo dati ću vam odgovor. Prvo, koliko znam pacovi ne žive u kanalizaciji već po ovim vascijelim institucijama i kancelarijama koje su ko stvorene za tu živinu. Ima papira masnoga i nemasnoga, mogu da ga hrskaju bez da išta rade. A za nas obične ljude organizovana je deratizacija. Prišću nas glupostima, hrane otrovima, doći će dan kad živog čojeka niđe neće bit! Vidiš da je ljudstva sve manje a pacovskih duša ima u izobilju. Nemam ti ja više tu šta reći, sinko moj.

Pitadžija Munib (Gornja Visla kraj Tresakavice) – Koga vi zajebavate. Dođete sa tim glupim pitanjima i snimate nas a mi ne znamo ni kome dajemo odgovore nit čemu te vaše pitalice služe. Morebit da su vas poslali isti ti pacovi iz anketnoga pitanja da nam živce guslate dok oni guslaju po našim životima. Ajd bjež mali, da te ne ošinem ovim cegerom po toj tvojoj glavudži!

Misislav Hrabonja (Vjeslić kraj Teslića) – Niš ne znam i niš me ne pitaj. Ja ti nemam nikakvih crepova iznad glave, pa čak ni tih kanalizacijskih. Živim bez adrese već heftu i po godina, beskućnik sam i da ti pravo velim zabole me stojko. Dobro mi je. Da imam krov nad glavom samo bih se sikiro da ga opet ne izgubim.

Cvrcko Pranglulić (Banska Banja Kovitlača) – Ja sam prikačen na septičku jamu. Ne znam ništa oko kanalizacije. To je za mene špansko selo.

Pjeto Dangubić (Sitnići kraj Krupnića) – Vidiš mali, nisam se bavio nikad sa tim stvarima, a pitanje je jako interesantno. U prvom kvartalu ove godine sam možda i imao nedoumice oko toga, mada mi nikad nije, al zaista,  ni u snu dolazila misao da bih samome sebi postavio jedno takvo pitanje. Nego kad smo kod pitanja, šta s me pito, mali?

Jolgica Maunagić (Trpotina) – Vidite, jako sam osjetljiva kada mi postave pitanje na takav način, jer ja sam prije svega žensko i kad ste postavili pitanje o pacovima trebali ste tu spornu imenicu prilagoditi anketiranoj osobi, to jest meni, i staviti je u ženski rod, te bi pitanje glasilo: “Da li vam je dojadilo da živite kao pacovka?”. Kako to niste učinili ni ja nisam dužna da vam odgovorim.

Snjegulica Ristić (Han Šljunak) – Kad ste mi uperili taj mikrofon pod nos mislila sam da ćete me pitat nešto oko referenduma. Ali vidim da pitanje i nije mnogo odmakelo od njega, mislim referenduma, i da je na neki način vaše pitanje referendumsko. Pa kako nije dojadilo, naravno da je dojadilo, ali ja nisam sjedjela skrštenih nogu i dala sam se u posao. Raspitala sam se koji mi je najkraći i najlakši put da dođem do inostranstva, a da ne idem pacovskim kanalima, i kad sam doznala udarila sam se nogom u dupe. Evo sad sam došla vamo samo na kratko da pokupim još par svojih kolegica pa ćemo nazad u Holandiju. Tamo ti, brale, poslovi cvjetaju kao lale, a i veliki je liberalizam na snazi pa niko nikog ne pita ni za boju kože, ni za vjeru, ni za mjeru, ni za naciju.

Trojan Kobilić (Sanska Ćuprija) – Ma neb men, da izvineš, niki problem bio živjet ni u ovoj svojoj kanalizaciji, samo da nas, da izvineš, ne jebu ove kiše što padaju kao da živimo u Engleskoj, pa svako malo, da izvineš, voda buljukne do šahta. Ne mereš, da izvineš, dahnut. Daklem, nije mi žao što živim ko pacov, žao mi je što škrge nemam.

Mixer portal/E.B.

Shortlink: