Video: Poslušaj pjesmu “Ako želiš biti moja” od “Psihomodo pop-a” | Mixer portal

Video: Poslušaj pjesmu “Ako želiš biti moja” od “Psihomodo pop-a”

 

Ako želiš biti moja’ drugi je spot Psihomodo Popa u režiji Mare Milin. Prvi su put surađivali na snimanju spota prošlogodišnjeg hita ‘Sve će biti u redu’. Sve je bilo i više nego u redu pa su se dečki bez puno razmišljanja i ovog puta odlučili prepustiti Marinoj režiji.

 

Kako i sama Mare kaže, ovo je pjesma koja odmah ulazi u uho, no ipak nije bilo lako. „Ispred mene je bio malo teži zadatak: slatka, pitka pjesma, koja odmah ulazi u uho, koja se savršeno rimuje i govori o ljubavi koja je nadohvat ruke, ali se najprije moraju ‘poduzeti neke mjere’. Plus, ovo je i jedan neizbježan hommage. Toliko bi lakše bilo da je pjesma u formi balade, ali nije.

 

Ovo je pjesma s obilježjima 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, u svakom pogledu: ružičaste naočale, la vita e bella, sve će biti u redu and they lived happily ever after. OK, ajmo kopati po toj eri i naći nešto što objedinjuje sve traženo i zadano, pritom zadovoljiti formu pjesme, ne otići u neki neukusan kič ili patetiku, biti s mjerom i decentan, a da sve bude cherry sweet i simpatično.“ – opisala je redateljica.

 

Psihomodo je ovaj put postao neka prerađena verzija do-wop banda, ‘Trotter do wop’, kako je zaključio Gobac. Bend se zove the Tigrans i odmah je jasno o čemu se radi.

 

Dečki plešu svoj trotter twist i pucketaju prstima, pjevaju i zezaju se, u jednom baru, zalogajnici “iz tih vremena”. Za to vrijeme odigrava se ‘realna’ radnja u jednom stanu: ona, iliti Draga, dobiva pismo i tu počinje njezina priča. Kako i da li izaći iz loše i dotrajale veze i biti sretna sa svojom prvom, neprežaljenom ljubavi. „Tko danas uopće piše pisma, osim pravih romantika? I tako, mic po mic, malo nervoze, puno popušenih cigareta, pojedene čokolade, popijene kave, 20 čitanja pisma, pada odluka, prekid onog što ne valja i ‘odlazak u ružičasti zalazak sunca’. Sretan završetak.“ – zaključila je Mare.

 

Autor teksta i glazbe : Davor Gobac režija, kamera: Mare Milin asistent kamere i oblikovanje svjetla: Milan Krkač montaža: Maida Srabović make up, frizura, maska : Marija Bingula – Maca glumica : Ivana Benko aka Greta Gardner pas : Santiago hvala: Big Boy Burger Bar, Bad Habit, Dario Hacek, Mate Jukić, Krešimir Ivančić izvršni producent : Lidija Balija Psihomodo Pop & 3PM Media izdavač: Dallas Records

Pogledaj video spot Psihomodo pop-a Ako želiš biti moja.

 

 

 

Mixer portal

Shortlink: