Par riječi o demokratiji | Mixer portal

Par riječi o demokratiji

Demokratija je sistem koji vas ubjeđuje da ste prelijepi, iako ste ružni k'o akrep; da ste pametni, iako ste glupi kao točak; da ste jaki, iako vas može pregazit svaka šuša; da ste junaci, iako ste plašljivi kao miševi. Demokrtija je sistem koji zapravo opstaje jedino na laži i obmani.

Zato se u demokratiji najveći lažovi bore za istinu i pravdu, a najgori lopovi su čuvari nacije i interesa naroda.

U demokratiji ne vladaju filozofi i mudraci, već pragmatični papci koji se populističkom demagogijom ulizuju svjetini kako bi se očuvali na vlasti.

Demokratija je zlina koje nas ubjeđuje da je nužno zlo i da se bez nje ne može. Demokratija je budaleština, jer u demokratskim državama ne vlada inteligencija već snaga, a snaga klade valja, pa nije čudo što su najveće demokratske zemlje postale svjetski krvoloci i žandarmi.

U demokratskim društvima svaki magarac može da postane predsjednik, premijer, kancelar, jer je dovoljno samo da njanjače i radi u korist onih koji drže sav državni kapital i novac u svojim rukama.

Demokratija je parazitizam. U demokratiju vjeruju jedino oni koji se od demokratije mogu okoristiti. U demokratiji ne postoji plemenitost, jer u demokratiji ne vladaju plemeniti, učtivi i fini, nego upravo oni suprotni, prgavi, nepismeni, priučeni, podučeni i ničemu nenaučeni.

Demokratija je prljava laž i prenemaganje, jer samo u demokratiji isti čovjek može da se bavi pravom za zaštitu životinja a u isto vrijeme da mrzi ljude, u demokratiji čovjek ima pravo da jeBe koga hoće, ali zato nema pravo da jeDe.

U demokratiji svaki debil može da se bavi politikom i postane neko državno mudo. Demokratija dozvoljava svakoj ulizici spremnoj da poliže guzicu nadređenom da živi na račun većine, jer demokratija ne daje pravo većini da vlada nego da misli kako utiče na vlast, a zapravo služi sa sisanje one “neobične” manjine koja zna pronaći put da se nakači na grbaču “običnih” ljudi. Demokratija je sistem koji na svom izdisaju dovodi do situacije da država i društvo ostanu bez ikakvog sistema i gdje na kraju mora da zavlada anarhija. A anarhija odvodi u haos i beznađe.

Piše: Ernest Bučinski

 

Shortlink: