Banjalučki bend “Subversion” nakon duge pauze ponovo na sceni! | Mixer portal

Banjalučki bend “Subversion” nakon duge pauze ponovo na sceni!

 

“Subversion” je bend formiran u Banja Luci pred sami početak rata u Bosni i Hercegovini, a u sastavu su bili Dalibor Mrša, bass – vokal, Danijel Sitnica gitara, Roberto Jurišić bubnjevi. Kasnije se ovoj postavi pridružio Vladimir Škrbo, vokal. U navedenom sastavu bend je snimio demo u studiju Plazma kod prof. Borisa Dražića, i održao koncert u klubu Stelekt u Tuzli uz grupu Rescue Party.

Ratna dešavanja guraju bend u potpunu izolaciju, sve do konca 1995. godine kada bend održava koncert u banjalučkom KSET-u, kada je bend, funkcionisao u sastavu Dalibor Mrša, bass – vokal, Zoran Jović, gitara – vokal, Aleksandar Smajić bubnjevi.

Nakon sporadičnih pokušaja da nastavi sa radom bend je imao ogromnu pauzu sve do 2015. godine, kada ponovo počinje sa radom. Sadašnji sastav benda su: Dalibor Mrša, bass i vocal, Borko Stajčić, guitar i backing vocals za bubnjevima su Mušan Goran i Damir Marjanović-Šaba.

 

 

 

 

“Od prvobitnog alternativnog noise benda, sadašnji zvuk je mnogo jasnije izražen, sa žešćim i energičnijim tonovima u kojima se susreću punk, rock, metal, noise i core, sa ponegdje izraženim alternativnim elementima, a bend svoj rad približno definiše kao heavy noise punk, bez posebne želje da se eksplicitno svrstava u poseban muzički pravac”, izjavio je za Mixer portal Dalibor Mrša.

On dodaje da je u avgustu 2017. godine bend je realizovao projekat pod nazivom „Demo proba 2017. godine“, koja predstavlja studijski snimak probe sa šest autorskih pjesama: 1. Stapanje, 2. Slobodna, 3. sam, 4. Najbolji party, 5. Plačko, 6. Spika do vijeka.

“Vizija benda je da tekstovima i muzikom iskaže svoj doživljaj lične i socijalne realnosti, izrazi svoju kreativnost, sa nadom da će poruke koje se tim putem šalju imati pozitivan uticaj na one koji ovu muziku slušaju”, kaže Dalibor, frontmen benda.

NASTUPI

2016-07-03 – BL Gitarijada 2016, (Jelen Pub DTA i Kastel)

2016-07-28  – Zelenkovac

2016-07-29 – Jelen Pub DTA (samostalna svirka) BL

2016-11-26 – Jelen PUB DTA (samostalna svirka) BL

2016-12-30 – Jelen Pub (samostalna svirka) BL

2017-03­-04 – Jelen Pub (svirka sa sa „Saša21“ Pula, Hrvatska) BL

2017-09-30 – Square (svirka sa sa „Spidfrik“ Banja Luka) BL

2017-11-24 – Jelen Pub (samostalna svirka) BL

2017-12-16 – Prva Srpska pivnica Doboj (zajednička svirka sa domaćinom „Dick is Dead“)

 

 

Mixer portal

Shortlink: