Poslušajte novi album “Sjaj u blatu” benda “Garage in July” | Mixer portal

Poslušajte novi album “Sjaj u blatu” benda “Garage in July”

Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav, objavio je EP Sjaj u blatu.

Bend je osnovan 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa ovi momci iz baranjske ravnice stvaraju prljavi i iskreni Rock ‘n’ Roll i to će činiti dok god su živi – duh Delte živi i u Baranji.

Garage in July su Igor Hanžek Rick (bubanj), Marko Bagarić Keef (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević Jim (vokal, bas gitara, usna harmonika), a dosad su objavili EP ‘Samo ljubav i rock ‘n’ roll’, ‘Live at ‘RIBA’ za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP-jeve ‘7’ i ‘Imaš li strasti?!’ za Dirty Mojo Records.

Na EP-ju se nalazi osam pjesama, a osim spomenutih tu su i: ‘Močvarni psi’ (autobiografski instrumental na slide gitari), ‘Boogie jedne šibice’, ‘Feniks’, ‘Ne govori (revisited)’ i ‘Ostat’ ću mlad’. Naslovnica albuma je crno-bijela fotografija Jimovog oca s prijateljima, a priča glasi kako su za vrijeme služenja vojske skinuli uniforme i okupali se u bari.

POSLUŠAJ ALBUM

 

Snimanje, miks i produkciju ovog izdanja (osim pjesme ‘Buntovnik ljubavi’ koja je snimana u studiju Borisa Fischera) uradio je bliski suradnik benda Ivan Poc Podoreški (Hysteria, Indigoscience), a za master je zaslužan Goran Martinac (studio Croatia Recordsa). ‘Trijem za ples’, posljednji singl kojim su najavili EP, energična je garage/blues pjesma koja udara ravno u glavu i vozi nas, baš kao i cijeli EP, do blata Baranje, izvora inspiracije ovog benda. Na pjesmi ‘Buntovnik ljubavi’ gostovao je Damir Trkulja Šiljo iz Gatuza dok je Goran Schmidt odsvirao saksofon na pjesmi ‘Samo pusti’.

 

Mixer portal

 

 

Shortlink: