Izvještaj zbog kriminala u BL Toplani: Mutnim radnjama stekli 1,5 miliona KM | Mixer portal

Izvještaj zbog kriminala u BL Toplani: Mutnim radnjama stekli 1,5 miliona KM

Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.M, L.N, M.Ž, L.N i M.S, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

 Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su kao saizvršioci počinili zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu od oko 1.445.014 KM.

Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.M, L.N, M.Ž, L.N i M.S, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Ova lica su osumnjičena da su u toku 2015. i 2017. godine, u svojstvu odgovornih lica u tri pravna lica, ugovarali kupoprodaju i zaključivali ugovore suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o direktoru banjalučke “Toplane” Mići Milovanoviću, vlasniku firme “Ideal kompani” Nenadu Luburiću i direktoru u ovoj firmi Nataši Luburić, te vlasniku firme “Bom impeks” Željku Miljkoviću i direktoru u ovoj firmi Mitru Samardžiji.

Oni su osumnjičeni da su sklapali fiktivne ugovore o zajmu, a u stvari riječ je o kupoprodaji po cijeni višoj od nabavne.

Ovakve ugovore su 2015. godine sklapala oba privredna društva sa “Toplanom”, a “Ideal kompani” i u ovoj godini.

U to vrijeme, “Toplana” je imala obavezujući ugovor o nabavci mazuta i lož-ulja sa preduzećem “Higat”, što je obavezivalo “Toplanu” da takve nabavke ne vrši sa drugim dobavljačima, javljaju mediji.

Mixer portal

Shortlink: