BANJA LUKA: Peti Zimzograd trajaće mjesec dana i biti zabava za cijelu porodicu | Mixer portal

BANJA LUKA: Peti Zimzograd trajaće mjesec dana i biti zabava za cijelu porodicu

Ove godine Zimzograd Banja Luka održaće se po peti put u periodu od 1.12.2017. do 2.1.2018. godine, na Trgu Krajine.

Zimzograd će ove godine donijeti dosta noviteta i sadržaja za cijelu porodicu, nove mlade generacije i sve posjetioce iz zemlje i regiona.

 Zimzograd radimo tokom čitave godine i planiramo njegove uslove, sadržaje i cijelokupni koncept. Zimzograd je u dogovoru sa gradom Banja Luka i Turističkom organizacijom Banja Luka dobio ovaj termin, zbog drugih dešavanja na Trgu Krajine, a koji nisu vezani sa Zimzogradom”, rekao je za Mixer portal portparol Zimzograda Marko Šiniković.

“Kao što smo naveli, termin koji smo dobili je odlučio da traje mjesec dana. Želja nam je da Zimzograd duže traje, ali tu su ostali sadržaji u parku Petar Kočić koji će biti dostupni tokom mjeseca januara kako građanima Banja Luke,tako i svim ostalim posjetiocima širom zemlje i regiona”, rekao je portparol.

Građani su prošle godine imali primjedbu da su objekti koji čine Zimzograd i zabavni park koji se nalazio ispred hotela Palas bili na jako skučenom prostoru, te da ne bi bilo loše da se isti rasporede i po glavnoj ulici koja bi bila zatvorena u trajanju ovog projekta.

Šiniković je objasnio da je lokacijski moguće da se Zimzograd organizuje samo na Trgu Krajine, zbog ionako opterećenog saobraćaja u centru grada Banja Luka, ali i ostalim dijelovima grada.

Portparol je rekao da su i za cijenu karata u zabavnom parku odgovorni gradski oci, a ako uporedimo cijenu karte od 2 KM za pet minuta dječije zabave sa platežnom moći običnog građanina koji jedva sastavlja kraj sa krajem, možemo zaključiti da ona, najblaže rečeno, nije baš “pristojna”.

Program Zimzograda

Tokom mjeseca decembra u programu Zimzograda nastupiće šest tinejdžerskih zvijezda You Tube-a koji će upotpuniti naše vikende, a to su: Muđa i Ćale, Yasserstain, Marija Žeželj, Zvoganj, Davor Gerbus i Jana Dačović.

“Odlučili smo se na ovaj korak, jer smo primjetili da su nove generacije nadmašila očekivanja Zimzograda sa prošlogodišnjim meet up-om sa Janom Dačević, koji je trajao više od 7 sati. Digitalizacija i globalizacija je sveobuhvatno primjetna i u našem društvu, te djeca i mladi umjesto kreativnih radionica, više biraju svoje idole preko You Tube servisa. Na ovaj način želimo u duhu praznika da ispunimo njihove želje i zahtjeve prema nama kao organizatorima Zimzograda “, rekao je Šiniković.

On je naveo da pored YouTube programa ove godine će biti i dnevni program, kao i koncerti.

“U sklopu dnevnog programa svakog dana imaćemo DJ-eve, tamburaše, saksofoniste, duo i tri sastave, a oni će nas zabavljati u sklopu After work party programa koji smo napravili za sve naše posjetioce. Tu su i tri novogodišnje noći koje organizuje grad Banja Luka, ali i Dječija Nova godina za naše najmlađe“, istakao je Šiniković i dodao da će Zimzograd ukrašavati desetine huljada lampica i svjetlosnih efekata, a tu je i zabavni park za sve generacije.

 

Mixer portal

Shortlink: