RS: Od naredne godine nezaposlenim porodiljama biće isplaćivana naknada | Mixer portal

RS: Od naredne godine nezaposlenim porodiljama biće isplaćivana naknada

Rezultat slika za porodilje

Poslodavci su tokom započetih konsultacija o budžetu i ekonomskoj politici u Vladi Republike Srpske ponovili da podržavaju mjere po kojima će od naredne godine nezaposlenim porodiljama biti isplaćivana naknada, ali insistiraju da to ne smije biti na teret zaposlenih majki.

“Smatramo da u budžetu treba naći sredstva za ovu stavku i da se trudničko bolovanje u bruto iznosu refundiraju privredi. Ovo će biti uzeto u razmatranje, formiraće se radne grupe koje će pokušati da nađu izvore sredstava u budžetu kako bi se taj problem riješio”, rekao je predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić kaže da treba rasteretiti privredu, a podići efikasnost.

“Nama je interesantno kako i na koji način smanjiti opterećenje na privredu, kako podići efikasnost svih koji su u funkciji potrebe privrede i kako definisati zakonske propise”, istakao je Đurić nakon sastanka sa ministrima Srpske.

Sjednicom Odbora Vlade Srpske za privredu i finansije, predsjedavao je ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, a prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević i generalni sekretar Vlade Đuka Huremović.

Mixer portal

Shortlink: