Govedarica smatra da je Vučić Dodiku dao poruke da prestane sa destruktivnom politikom | Mixer portal

Govedarica smatra da je Vučić Dodiku dao poruke da prestane sa destruktivnom politikom

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobio jasne poruke da prestane s destruktivnim političkim ponašanjem.

Govedarica tvrdi da je “svima bilo vidljivo da je tokom sastanka u Beogradu, održanog na Vučićev zahtjev, Dodiku poručeno da prestane sa stvaranjem destruktivnih političkih odnosa u BiH i kočenjem reformi”.

“Interes Republike Srpske nije destrukcija, niti zastoj u reformama, već da prati Srbiju na njenom evropskom putu, a nikako da bude u službi određenih radikalnih političara u BiH koji isključivo žele da u tom radikalizmu lično profitiraju”, kaže Govedarica, objavili su federalni mediji.

On je naveo da je Vlada Srpske preuzela obaveze iz Reformske agende, ali, kako kaže, nažalost, optužuje srpske predstavnike u Savjetu ministara da su kočničari reformi.

“Međutim, oko 80 odsto aktivnosti u Reformskoj agendi je na entitetima. Stoga, Vlada Republike Srpske svojim ponašanjem pravi probleme i Srbiji, zbog čega je Vučić morao da upozori Dodika da se prebaci na teren rješenja, a ne destrukcije”, tvrdi Govedarica.

On vjeruje da će Dodik iz jučerašnjeg sastanka, kako kaže, izvući pouke i uvažiti ono što je prioritet Srba, a ne nekih drugih destruktivnih političkih partija u BiH.

Mixer portal

Shortlink: