Smišljena anketa: “Jel čitaš novine, prolazniče? Čitam malnereko šta!” | Mixer portal

Smišljena anketa: “Jel čitaš novine, prolazniče? Čitam malnereko šta!”

Pitali smo slučajne i namjerne prolaznike šta im najviše smeta u našim dnevnim novinama i internet portalima.

Gvozden Kankanić (inžinjer, nezaposlen): Najviše mi smeta što svaka šuša može da piše za novine i da tumači stanje u regionu, a da ne zna pošteno ni da se potpiše. Ja bih njih najprije dao da kopaju kanale pa da vide šta je pravi život, a ne da se po redakcijama izležavaju ne radeći ništa i glumeći drvene filozofe.

Polka Mujić (čistačica): Smeta mi što ja ne radim ko novinarka već se zajebavam po javnim vecejima. Znate li vi kako je to gadan posao. Od svakog govneta ja govno moram po šolji da bucam i brišem, a stoka nevaspitana ne zna valjano ni nuždu da obavi.

Parip Pritkić (vodogasac): Ja kad pijem jutarnju kafu najvolim da se zavalim u neki separe i da listam ove naše domaće novine, al prc, u većini kafana u koje ja zalazim su stranjske ili ženske novine a ja ne znam strane jezike nit volim o ženskim temama da išta znam. Zato ti ja više novine i ne listam, nego sebi kupim romane od Zagora i Blek Stene i živ se načitam kojekakvih avantura.

Litvanija Živanović (otorinoranilogloginja) kad mi se nešto pričita ja sebi obezbjedim preko biblioteke kakav lahki romačić, al vizavi novina slabo išta koristim. Plašim se da se ne zarazim, akoćemopoštenogovorit!

Tvrtko 3 Kotromanjić (slikarovezac): Ja najvolim čitat stranu štampu mada ne znadem niti jedan stranjski jezik. Zato ja izgoglujem kojekakav internet portal, naravno stranjski, i koristeći google prevodilac sit se iznaprevodim raznoraznijeh postova. I tako post po post men’ prođe vrijeme, a mozak napumpam sa toliko beskorisnijeh informacija da pozaboravljam o svim svojim problemima pa mi je “život Švicarska, skoro pa savršen”, što bi kazo Dino pjevač.

 

 

Tekst pis'o takozvani novinar, al ga sramota ovog teksta pa se nije htio potpisat s pravim imenom nego je iskoristio pseudonim: Kozlo Munčić Stratomir

Shortlink: