Anketa: Zašto je nepoznata djevojka u 3 sata ujutro hodala u gaćama po centru BL | Mixer portal

Anketa: Zašto je nepoznata djevojka u 3 sata ujutro hodala u gaćama po centru BL

Saznali smo da je djevojka starosti oko 20-tak godina jutros oko 3 časa ušetala u Žitopeku (nismo od ove reklame dobili ni feninga, majke mi naše) preko puta Banskog dvora. Ova vijest ne bi bila ništa nenormalna da djevojka nije bila odjevena samo u donje rublje.

Zaposleni su bili u šoku i nevjerici, ali nisu nam rekli šta je mlada dama naručila, da li pola kile leba, štrudlu, kiflu ili sirnjaču od krompira… Znamo samo da je od jednog pekara srednjih godina dobila molbu da mu dade broj telefona.

Sve je to jako čudno i medijima nevjerovatno interantno jer Banjaluka je krcata zdravim, pravim i mentalno čvrstim ljudima, pa je ovaj incident izazvao pravo zaprepaštenje i pomutnju. Čak je i jedan taksista parkirao automobil nasred glavne džade i pojurio za djevojkom, kasnije se pravdajući da je samo htio da je zagrne svojom “ševinjonkom”.

Na mjestu zločina se našla i policija koja je došla u pekaru i utvrdila da je djevojka istrčala iz obližnjeg hotela (radi se o hotelu Bosni, ali evo nismo dobili ni od ovoga potencijalnog sponzora ništa, tako nam svega).

Ovo nas je inspirisalo da napravimo anketu s građanima Banja Luke i potražimo njihovo mišljenje o ovoj razgaćenoj šetnjici.

Naše pitanje je glasilo:
Šta vi mislite zbog čega je nesretna djevojka hodala po centru grada odjevena samo u donje rublje?

Neđeljko Škrobić (mesaroglodač) – Kontam da je naglo izgladnila i da joj se nije dalo oblačit, a kako znamo bila je preko puta u hotelu Bosna, pa joj nije bilo mrsko da ode po burek u Žitopeku. Jest da je jesen i ladnije su noći, al noćas nije bilo baš toliko hladno. Stoji i to da je đevojka sigurno zgodna, pa je na taj način malo izreklamirala svoje noge i guzicu. Ja mislim da je usrećila i prolaznike i pekare tako da je to po meni ok. Volio bih kad bi meni u moju mesnicu što više žena dolazilo držeći se baš takvoga modnoga hita! Moja mesnica se nalazi preko puta hotela Pa…(od ovoga hotela samo tražili da nam, ako želi da ga spomenemo u tekstu, dade dve marke, ali pošto nisu bili spremno da izdvoje novac ostaćete ukraćeni za ovu informaciju).

Gustav Misirača (poluzaposleni pravnik) – Šta se vi tu raspitujete oko čeljadeta koje polugolo hoda po ulici. Danas je krizno vrijeme, vidite da omladina nema para ni da se pošteno obuče. Uostalom, po zakonu nije zabranjeno da se hoda u gaćama. Men je čudo da ljudi imaju para i za te gaće.

Glorija Mulahasanagić Prelović (profesorica opštenarodne odbrane i zaštite) – Lično me nije briga ko kako izlazi iz kuće ili hotela, ali sam mišljenja da je ta mlada dama mogla barem da navuče džemper preko gaća jer je riskirala da dobije upalu jajnika.

Plamenko Zdmigić (tesarski klesar) – Što se mene tiče mogla je da izađe iz hotela i bez gaća. Ono na šta želim skrenut pažnju je da mlada dama njenih godina treba da se hrani mnogo zdravije i nije primjenjeno da jede brzu hranu iz pekoteka. Da sam se našao na mjestu tog događaja pozvao bih djevojku na neku romantičnu večeru, al sad je kasno. Šta da se radi, ubuduće ću češće da hodam oko ove pekoteke, pa možda mi se posreći da naletim na jednu razgaćenu mladu damu.

Pelerina Gastarbajterović Žmbrnja (upraviteljica javnih rashoda i zahoda) – Čula sam da je mlada dama izašla iz hotela Bosna. Nisam znala da se taj hotel još uvijek tako zove. Da se mene pita ja bih preimenovala taj hotel u neko primjerenije ime, naprimjer hotel Hercegovina ili slično.

Pirko Mirković (ekološki razvratnik i piroman) – Ja sam visoko moralna osoba i po mom mišljenju mlada dama nije trebala da obuče ni te gaće. A ako je i izašla u donjem rublju onda je nesrećnica mogla da obuče tange. Sram da je bude. I šta se vi tu raspitujete oko tih stvari!? Zašto mene ne pitate gdje sam zadnji put izazvao požar. To nikoga ne zanima, a zanima vas kad mlada dama napravi požar u srcima pohotnih muškaraca.

Grozdana Mamlazić (poliglota i šaptačica psima) – Men nije jasno da li je osim gaća ta djevojka još išta imala na sebi jer svi mi iz kuće izlazimo odjeveni u donje rublje samo što preko donjeg prebacimo i gornje. Tako da vam, nažalost, ne mogu odgovorit na vaše zanimljivo pitanje. Nego rec'te vi men đe se nalazi ta Žitopeka, htjela bih sebi kupit neke meke muruze i slanih štrudli???

 

Anketar: Gaćeša Puzigaća

Shortlink: