Srbija je ‘tak šik’: Vučić u Tršiću – premijerka na gay paradi | Mixer portal

Srbija je ‘tak šik’: Vučić u Tršiću – premijerka na gay paradi

 

Rezultat slika za gay parada brnabićNajponosnija premijerka u Jevropi

Na “paradi ponosa”, održanoj danas u Beogradu, premijerka Srbije je kazala da je dobro da građani Srbije mogu imati različite stvari.

“Danas je predsjednik Republike Srbije na saboru u Tršiću, dio Vlade je tamo, a dio ovdje – sve je to Srbija, poručila je Brnabić

Ovogodišnja beogradska Parada ponosa završena je obraćanjem organizatora i njihovih gostiju na Trgu Republike, a protekla je u mirnoj atmosferi, bez incidenata.
Beogradska Parada ponosa bez većih incidenata: Uz Anu Brnabić u prvim redovima Karleuša, Čedo Jovanović, Mirjana Karanović...

Buduća zastava Srbije koja će u sredini imati dvoglavog orlića obojenog u dugine boje

Tanjug navodi kako je u Paradi po prvi put sudjelovao i premijer Srbije, odnosno premijerka Ana Brnabić.

“Srbija poštuje različitosti. Moja poruka je da je Vlada Srbije tu za sve građane. Dobro je da možemo imati različite stvari. Danas je predsjednik Republike Srbije na saboru u Tršiću, dio Vlade je tamo, a dio ovdje – sve je to Srbija”, poručila je Brnabić.

Tu su i mnoge javne ličnosti

Pored predsjednice vlade Srbije u Paradi ponosa bili su, među ostalim, ministar rada i socijalne skrbi Zoran Đorđević i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, radonačelnik Beograda Siniša Mali, lider LDP-a Čedomir Jovanović, glumica Mirjana Karanović i dramska spisateljica Biljana Srbljanović.

Goran Miletić iz Organizacijskog odbora Parade izjavio je da je ova godina bila povijesna, jer je prvi put otvoren Pride info centar koji već 20 dana funkcionira bez problema, kao i da je ove godine tu najveći broj predstavnika Vlade i, po procjenama, najveći broj sudionika.

“Za razliku od 4000 policajaca prošle godine, sada ih ima mnogo manje i mi napredujemo”, dodao je Miletić.

Ovogodišnja Parada ponosa, kojom se promoviraju prava osoba LGBT zajednice, održana je pod sloganom “Za promjenu”.

Parade ponosa u Beogradu su posljednje tri godine protekle bez incidenata. Godine 2013. Pride nije održan zbog procjene da bi mogla biti ugrožena sigurnost građana, dok je 2010. godine mimohod obilježen krvavim obračunom policije s huliganima i ekstremistima koji su izazvali kaos u središtu Beograda.

Agencije

 

Shortlink: