Mišljenje: Da li su Srbiji dovoljni samo pederi na vlasti da bi bila moderna? | Mixer portal

Mišljenje: Da li su Srbiji dovoljni samo pederi na vlasti da bi bila moderna?

 

 

Danas se u Beogradu održala parada ponosa. Nije bilo krvi i huliganstva, sve je proteklo u najboljem redu, jer eto nekome je napokon bilo  u interesu da Srbija bude “moderna” država. Bar na jedan dan. SPC nije davala svoje antipederske izjave, bili su medijski tiši nego inače. Pokret Dveri je totalno bačen u zapećak, Obradovića nisi mogao da vidiš ni pored Čede Jovanovića, koji je kao svaki pravi liberal prvi stao u povorku uz ostale homiće i ponosno se prošetao centrom srbijanske metropole. Nije bilo ni ostalih zajebanih momaka iz kojekakvih patriotskih organizacija Obraza, Zavjetnika… jer im je “odozgo” bilo strogo naređeno da slučajni ne poremete javni red i mir, i da svi pederi Srbije, kako oni na vlasti tako i oni koji to nisu, danas moraju bezbjedno da šetaju beogradskim kaldrmama.

Reklo bi se da se Srbija primirila i barem tih par sati, dok su pederi defilovali ulicama Beograda, izgledala kao prava pravcata moderna dežela.

Ipak, da li je Srbija zaista moderna država? Da li u njoj zaista ima slobode (ljudske, građanske, medijske)? Da li se smije reći išta što ne ide u prilog vladarima te zemlje? Da li su političari istinski odlučili da se uhvate u koštac sa problemima unutar granica te zemlje i priznaju da se moraju odraditi neki kompromisi s ostalim narodima koji žive unutar nje? Da li će nacionalizmu koji vlada u toj državi ikada doći kraj? Da li su naizad odredili svoj nacionalni interes? I na kraju krajeva, zna li Srbija uopšte koliko se može i smije protegnuti a da ne dira u tuđe?

Da li je dovoljno da moderna država bude moderna samo zato što se u njoj  homići bez ikakvih problema mogu šetati ulicama glavnoga grada i organizirati “parade ponosa”.

Naravno da ne, jer moderna država se ne ogleda samo po tome što ima premijerku koja pripada gay populaciji. Nije fora ni to što tik uz nju stoje poznati kulturni i politički radnici, dajući podršku gay premijerki, dok ona paradira među svojim drugarima i drugaricama po seksualnom opredjeljenju. Uostalom, koga je briga ko je homić, a ko hetero!? Pa svaka vlada u bilo kojoj evropskoj državi ima barem jednoga pedera, samo što mnogi ne žele da “izađu iz ormara” pa se o tome i ne razglaba. Prava na seksualno opredjeljenje su samo neka od građanskih prava, ali ona su zapravo sekundarna prava, a ne primarna. Jebeš što imaš gay premijerku na vlasti kad ti omladina bježi iz države tražeći glavi mjesta i trbuhu hljeba.

Može Srbija imati milion gay premijerki i Brnabićki na vlasti, sve im je zaludno dok se tu na vrhu nalaze lezilebovići poput Vulina, Babića, Drecuna i ekipe koji svojim izjavama pokopaju svaki njen pokušaj da državu Srbiju izvuče iz političkoga gliba! Dovoljno je da se Vulin, sa onom svojom misterbinovskom glavudžom, pojavi samo minut ispred ekrana i da premijerki momentalno sjebe koncepciju i posao. Tu ne bi pomoglo ni kada bi svake nedjelje bila po jedna gay parada u Srbiji, pa čak ni kada bi jednu od njih i sam Obradović organizovao u svom rodnome Čačku, poznatom po toleranciji i evropejskim manirima.

Elem, moderna država prije svega trebala bi da poštuje integritet i suverenitet susjednih država bez suludih ambicija da otima tuđe teritorije! Ova šarada je samo loša gluma, a kada se ispod ove “parade ponosa” malo zagrebe može se svašta iskopati. Između ostalog i to da je srbijanska politika danas možda i mnogo opasnija od one koju je vodio Sloba Milošević.

A koliko je srpska vlast uistinu pobornik seksualne tolerancije i prava srbijanskih homića vidi se i u tome što niti jedan od onih malo viših političkih mudonja (Vučić, Dačić i slična “godpoda”) nisu prisustvovali današnjoj paradi. Zbog toga se i može zaključiti da je srbijanska (srpska) politika licemjerna i lažna, nikada nije transparentna, nikada ne znaš šta od nje očekivati, jer na kraju krajeva, ni samim srbijanskim političarima kao da nije jasno na kojim se vrijednostima temelji njihov politički diskurs.

I sve dok je tako Srbiju neće moći da izvuče ni Vlada koja bi u sebi sadržavala 99, 9 posto pedera. Naprosto, kada bi svaki drugi građanin Srbije bio peder to ne bi značilo da je ista moderna država, jer modernost države se ne ogleda u jebačini nego spremnosti da se bude normalan.

 

Mixer portal/E.B.

Shortlink: