Ženske torbe sadrže više bakterija nego wc školjke | Mixer portal

Ženske torbe sadrže više bakterija nego wc školjke

Među tim predmetima su i četkice za zube, daljinski upravljači i peškiri iz kupatila. Dok se sanitarni, kuhinjski i drugi prostori koji se smatraju prljavim područjima redovno čiste, ta mjesta, prema izvještaju, ne zahtijevaju temeljito čišćenje.

“Malo je onih koji svake sedmice imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost”, navodi se u izvještaju.

Jedan od tih predmeta je četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta i vazdušne bakterije iz obližnje wc šolje. Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tastature, ekrani, peškiri, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, tepisi i kuhinjske spužve.

Kako bi spriječili širenje bakterija, stručnjaci vam preporučuju da torbicu nikada ne spuštate na pod u restoranima, vozovima ili toaletima, nego da je objesite na kuku ili ručku od vrata.

Također, uvijek biste prije puštanja vode trebali spustiti poklopac na wc šolji, a četkicu za zube prije korištenje možete potopiti u vodu za ispiranje usta.

Mixer portal

Shortlink: