Mentalitet: Sindrom zvani Dane Malešević zaposjeo je cijeli narod | Mixer portal

Mentalitet: Sindrom zvani Dane Malešević zaposjeo je cijeli narod

 

 

Šta serete svi vi kojima je san da postane neko kancelarijsko mudo, uvalite sebe u neku instituciju i tako uhljebljeni palamudite do sudnjega dana.

Svi smo mi Dane Maleševići, samo što to neko krije, snebiva se i glumi dobricu, a čim se dočepa položaja postaje snobovsko govno!

 Nije problem što vlastodršci kupuju auta od po i preko 100.000 maraka. Neka se vozaju, nek idu sa tim limuzinama u tri lijepe materine. Mislim da oni čak i imaju ugovore sa pojedinim evropskim firmama po kojima su “dužni” da svako malo “podmladjuju” vozne parkove, jer iz evropskih fondova i banki tih zapadnih zemalja i dolaze pare koje održavaju ovu izdajničku i podaničku vlast.
Problem je što naš čovjek pristaje da bude izdajnik i čim se vazdigne postane tlačitelj vlastitoga naroda, komšija, rodbine.  Nek je meni plaće od 500 evra zaboli me ona stvar za onog do mene.

U ovoj turobnoj i prodanoj Bosni i Hercegovini si uspješan ne kad nešto stvoriš i “izmozgaš”, nego kad se uvališ u instituciju. Za platu od 1000 maraka naš bi goljo pojebao rođenu mater.

 I šta se onda čudite. Ova vlast nije neka naprirodna nedodirljiva sila nego je produkt naroda, a narod se pokazao da je pokvaren i potkupljiv pa mu je i vlast pokvarena i potkupljiva. Svi ovi ministri nisu nikakvi plemići plave krvi nego seljačat, krajiška, posavska, hercegovačka, podrinjska iždžikljali iz srži narodne pokvarenosti i zlobe. Kad bi narod htio bolju vlast pobunio bi se i obračunao sa ovom gamadi, ali to nije slučaj jer narodu pašu ovi pokvarenjaci. Onaj mali čovjek se nada i mašta da će jednog dana postati veliki, i da će se kad tad dočepati svog komada kolača. 
A država nam je u rasulu. Polomljena, razdrobljena, bez zakona. Podjeljena na hiljadu komada, a svakim komadom vlada po jedan feudalac. I dok bude ovih entiteta, kantona i distrikata vlast će nam biti skupa ko svetog Petra kajgana i neefikasna, a naše sudbine iz godine u godinu sve neizvjesnije. Zato ljudi i bježe odavde glavom bez obzira.

Milorad Dodik i njegovi dodikoni su normalna pojava u nenormalnoj državi. Jednostavno rečeno: Nacionalističko izdrkavanje neko zna da naplati, dok drugi to tuđe kurčenje skupo plaća!
To je naš danak u kojem ćemo grcati dok ne promjenimo svijest.

Boljitak ćemo osjetiti kada našem čovjeku ne bude uspjeh to što će postati kancelarijski ćato, ulizica i danguba, već čovjek koji nešto proizvodi, smišlja, stvara…

Neka nam je Veliki Manitu na pomoći.

 

Autor: Erni

Shortlink: