Sport: Sarajevo kažnjeno sa 8.400, a Željezničar sa 6.000 KM zbog incidenata na derbiju, kazna i Borcu | Mixer portal

Sport: Sarajevo kažnjeno sa 8.400, a Željezničar sa 6.000 KM zbog incidenata na derbiju, kazna i Borcu

Rezultat slika za derbi borC SARAJEVO
Kada je riječ o 5. kolu našeg prvenstva, komisija je analizirala gradski derbi između vječitih rivala Sarajeva i Željezničara odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bordo tim je kažnjen sa 8.400 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe veće količine pirotehnike na tribinama koja je uzrokovala prekid utakmice u trajanju od dvije minute, ubacivanja tvrdih predmeta u teren i korištenja duplog razglasa. Plavi su kažnjeni sa 6.000 KM jer su njihovi navijači također koristili veliku količinu pirotehničkih sredstava.

U istom kolu je odigrana utakmica Široki Brijeg – Mladost, a klub s Pecare je dobio kaznu od 1.000 KM zbog pirotehnike na tribinama.

Istim iznosom je kažnjen i Čelik koji na gostovanju kod Krupe u tehničkom prostoru nije imao licenciranog pomoćnog trenera i ljekara kluba.

Borac je dobio kaznu od 7.000 KM koja se odnosi na propuste u organizaciji utakmice protiv Sarajeva u 6. kolu Premijer lige BiH, odnosno upotrebe pirotehnike, skandiranja i isticanja transparenata s političkim porukama.

KLIX.BA

Shortlink: