Shanghai Street Fight objavio album prvenac “First Fight” | Mixer portal

Shanghai Street Fight objavio album prvenac “First Fight”

Banjalučki bend Shanghai Street Figh je izdao svoj prvi album. Naziv albuma je First Fight. Ime albuma simbolično označava prvu borbu u borilačkim sportovima, a ime benda je posveta starim kung fu filmovima. Inače, prva pjesma koju je bend napisao zove se Kung Fu Blues.

Nakon pet godina postojanja i desetina odsviranih velikih i malih festivala i mnoštva klupskih svirki Shanghai je snimio nove pjesme i objedinio autorski materijal na jednom mjestu. Na albumu je devet pjesma od kojih su Shotokan Temple Fusion Blues i Fisherman's Tale objavljene ranije i dolaze kao bonus pjesme, a Scorned je objavljena sa spotom prije samo nekoliko dana. Kung Fu Blues i Sugar Daddy su ponovo snimljene u novim aranžmanima. Ostale pjesme su Soul Sister, Sinner i All I Ever Wanna Do. Sve pjesme su spjevane na engleskom jeziku.

 

 

Na albumu je i jedna autorska obrada. Radi se o pjesmi Personal Jesus koju u originalnoj verziji izvodi Depeche Mode. Shanghai Street Fight je obradio na svoj način u sporom stoner blues maniru.

Autorski rad benda Shanghai Street Fight je žanrovski šarolik i teško ih je svrstati u jednu kategoriju. Najviše se osjete uticaji žanrova indie rock, punk i blues rock.

First Fight je sniman u Oksigen studiju u Banjaluci. Miks i postprodukciju potpisuje Momir Nikić. Sve kompozicije, tekstove i aranžmane, osim navedene obrade, potpisuje bend.

Mixer portal

Shortlink: