BL: Uskoro kružni tok na Rebrovcu i nastavak Istočnog tranzita | Mixer portal

BL: Uskoro kružni tok na Rebrovcu i nastavak Istočnog tranzita

Rezultat slika za istočni tranzit bnja luka

Preduzeće „Putevi RS“ ove godine u gradu bi trebalo da izgradi kružni tok na Rebrovcu i završi radove na Istočnom tranzitu. Ovo je dogovoreno na današnjem stastanku gradonačelnika Igora Radojičića sa rukovodstvom ovog preduzeća.

“Očekujemo da „Putevi RS“ već naredne sedmice raspišu tender za izbor izvođača radova za kružni tok na Rebrovcu. Takođe i da uskoro počnemo sa nastavkom radova na Istočnom tranzitu čija realizacija se čeka već nekoliko godina”, naglasio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Dogovoreno je da Grad finansira i gradi dio infrastrukture na Istočnom tranzitu, koji je u njegovoj nadležnosti, dok će „Putevi RS“ finansirati izgradnju same saobraćajnice za šta je već obezbjeđeno 850 hiljada KM.

Gradonačelnik je potvrdio da u ovom trenutku ne postoje prepreke za dalje radove s obzirom na to da su na cijeloj dionice rješeni imovinsko-pravni odnosi.

“Tu uvijek kažemo „ali“, jer naše zemljišne evidencije i zakoni su takvi da vam se uvijek može otvoriti novi spor. Međutim sada postoje sve formalno-pravne pretpostavke za nastavak radova”, zaključio je on i dodao da je na sastanku bilo riječi o još dva važna projekta.

Prvi je put Bronzani majdan – Stratinska za šta će obje strane nastojati da traže sredstva za nastavak radova. A drugi su neka saobraćajna rješenja na Zapadnom tranzitu, kao što je skretanje prema nekadašnjem „Čajavcu“, kojim bi se poboljašo protok saobraćaja kroz grad.

Direktor „PutevaRS“ Nenad Nešić, potvrdio je da bi kružna raskrsnica i Istočni tranzit mogli biti završeni do kraja septembra mjeseca, uz uslov da ne bude nepredviđenih proceduranih problema prilikom izbora izvođača radova.

“Naredne sedmice raspisaćemo tender za kružni tok. Sa Gradom ćemo potpisati sporazum kojim ćemo definisati šta je čija nadležnost za nastavak gradnje Istočnog tranzita i krenuti u njegovu gradnju. Siguran sam da će Grad Banja Luka uskoro dobiti ova dva veoma važna projekta”, naglasio je Nešić.

On je dodao da će ovo preuzeće pokušati putem kredita da obezbijedi sredstva za nastavak gradnje puta Bronzani majdan – Stratinska.

Ovom prilikom je rečeno da će „Putevi RS“ do 15. juna završiti sanaciju klizišta na magistralnom putu u naselju Ada.

ATV

Shortlink: