Projekcija filma: Saznajte nešto više o socijalnom preduzetništvu | Mixer portal

Projekcija filma: Saznajte nešto više o socijalnom preduzetništvu

 

Rezultat slika za socijalno poduzetništvo

 

BANJA LUKA – Promocija filma “Socijalno/društveno preduzetništvo u Republici Srpskoj”, autora Branka Lazića održaće se 29. maja u 12.00 časova u Pub-u “Barcelona”.

Film o vrlo važnoj društvenoj i ekonomskoj oblasti rađen je u produkciji Udruženja za promociju kontrolinga iz Banjaluke i prikazuje četiri primjera uspješnih socijalnih (društvenih) preduzeća širom Republike Srpske.

“Film nosi pozitivnu poruku kroz praktične primjere organizovanja i djelovanja različitih grupa građana putem poslovnih subjekata u namjeri da utiču na kvalitet vlastitog življenja, kao i uticaja na širu društvenu zajednicu ostvarujući kroz komercijalno djelovanje društveno koristan rad”, rekli su organizatori ovog događaja.

Publika će tom prilikom dobiti informacije kako je Udruženje “Žena” iz Kravica pokrenulo aktivnost uzgoja malina i kako je grupa entuzijasta iz Banja Luke donijelo dašak novog života u davno iseljenom selu Pecka pored Mrkonjić Grada.

Saznat ćete i kako je nevladina organizacija Most iz Gradiške pokrenula modni brend Fanki Gerila koji finasira projekte rada sa djecom u riziku, te kako firma Hatikva finasira javnu kuhinju u Prijedoru.

Nakon projekcije filma u neformalnom druženju razgovaramo o ovom pojavnom obliku preduzetništva, putem kojeg preduzetnici pored profita ostvaruju i društvenu korist, utičući na smanjenje siromaštva i poboljšanje statusa marginalizovanih grupa stanovništva.

 

 

Mixer portal

Shortlink: