Slovenačka policija protiv Thompsonovog koncerta u Mariboru | Mixer portal

Slovenačka policija protiv Thompsonovog koncerta u Mariboru

Rezultat slika za perković tompsonThompson devedesetih u “narodnoj nošnji”


Slovenačka policija preporučila je gradskim vlastima u Mariboru da bude zabranjen koncert hrvatskog ultradesničarskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, zakazan u tom gradu za subotu, 20. maj.

Odluka je donesena zbog procjene povećanih bezbjednosnih rizika u publici u dvorani “Lent”, gdje bi koncert trebalo da bude održan, objavila je slovenačka agencija STA, prenoseći saopštenje mariborske policije.

Iz mariborske policije naveli su da su preporuku o zabrani koncerta donijeli u uobičajenoj proceduri utvrđivanja bezbjednosnog rizika na javnim priredbama i na osnovu novih informacija da bi na koncert mogle doći osobe iz susjednih država koje su karte kupovale putem interneta, te zbog podataka “koji ukazuju na povećani bezbjednosni rizik zbog opasnosti da će koncert biti iskorišten za izvršavanje krivičnih djela”.

“Postoji osnovana vjerovatnoća da će na koncert doći pojedinci iz sredina gdje su koncerti tog muzičara bili zabranjeni, a kako bi izveli krivična djela”, navela je u obrazloženju mariborska policija, dodajući da su na koncert, prema njihovim saznanjima, namjeravali da dođu i Perkovićeve “radikalne pristalice” iz Hrvatske.

Mixer portal

Shortlink: