Predstava “Švajcarska” otvara Dvadeseti Teatar fest “Petar Kočić” | Mixer portal

Predstava “Švajcarska” otvara Dvadeseti Teatar fest “Petar Kočić”

 

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u srijedu 17. maja sa početkom u 20.00 časova, biće upriličena praizvedba predstave “ŠVAJCARSKA” autora Petra Mihajlovića u režiji Milana Neškovića, kojom će biti otvoren XX Teatar fest “Petar Kočić”. Svečano otvaranje Festivala započeće u 19.30 časova.

Režiser predstave Milan Nešković kazao je da se radi o predstavi koju čini o pet linija priče koje se sublimišu u jednu istu priču koju pri čamo sami sebi, svesno ili nesvesno svaki dan.

“Ako nešto ne uradimo povodom te priče, i naša će je deca pričati, kao što je mi pričamo na isti način kao i naši roditelji. Tu leži vaša tragička krivica, dragi mama i tata. Ostavili ste nam gori svet nego što su ga vaši roditelji ostavili vama. Mi ne želimo da napravimo istu grešku. Svako ko je odrastao na ovim prostorima tačno zna o čemu pričam bez ijedne izgovorene reči. E to je pozorište i to je ova predstava. Savremena, problemski jezivo aktuelna, surova i smešna, ali na trenutke i mnogo bolna. Ne brinite. Navikli smo na mnogo gore”, kazao je režiser.

Mixer portal

 

Shortlink: