Evo kakvo nam vrijeme slijedi ove sedmice | Mixer portal

Evo kakvo nam vrijeme slijedi ove sedmice

Prema prognozama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja sedmice ne očekuju se sniježne padavine što je nakon protekle sedmice, pitanje na koje su meteorolozi najčešće odgovarali.

U utorak u većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno malo kiše lokalno može pasti u zapadnim i sjevernim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne. Sredinom dana prolazno kratkotrajne kiše može biti i na krajnjem sjeveru Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje i lokalno u Krajini do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U srijedu više oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Povremeno malo kiše lokalno može pasti u zapadnim i sjevernim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne prije podne pretežno sunčano, stim što će u drugoj polovini dana povećanje oblačnosti sa zapada usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine. U zapadnim područjima Bosne je moguće i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C, a na sjeverozapadu Bosne i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U četvrtak većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili pljuskovi, osim u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine. U zapadnim područjima Bosne je moguće jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor

 

Shortlink: