Vijetnamska policija zaplijenila 100 kg rogova nosoroga | Mixer portal

Vijetnamska policija zaplijenila 100 kg rogova nosoroga

Rezultat slika za nosorog rogovi

 

Vijetnamska policija zaplijenila je više od 100 kilograma rogova nosoroga prokrijumčarenih iz Kenije, prenijeli su vijetnamski mediji.

 

 
Vijetnam je područje poznato po trgovini rogovima nosoroga, za koje se vjeruje da imaju medicinska svojstva i za koje postoji velika potražnja među pripadnicima komunističke srednje klase.

Ova zemlja predstavlja popularnu tranzitnu tačku za ilegalne životinjske proizvode, koji se preko Vijetnama uglavnom prenose iz Afrike u druge dijelove Azije.

Posljednji ulov dijelova tijela životinja koji su na cijeni pronađen je na Međunarodnom aerodromu Noibai u Hanoju, saopšteno je iz gradske policije.

Nakon provjere, carinici su otkrili dvije torbe pune rogova nosoroga. U jednoj torbi se nalazila količina od 57 kilograma, a u drugoj od 61 kilograma. Samo jedan kilogram dostiže cijenu do 60.000 američkih dolara, prenosi AFP.

Prema podacima Međunarodne fondacije za zaštitu nosoroga iz Teksasa, broj nosoroga se smanjio na 29.000 jedinki, dok je početkom dvadesetog vijeka taj broj iznosio pola miliona.

 

 

 

Mixer portal

Shortlink: