Zrenjaninske “Ledene oči” bend za koji tek treba da se čuje! | Mixer portal

Zrenjaninske “Ledene oči” bend za koji tek treba da se čuje!

 

Krajem 2014. godine, u Zrenjaninu, je počeo da se formira nov rock'n'roll sastav. Tada se još ta ekipa muzičara nije mogla nazvati bendom, već je to bila družina koja je radila na projektu, bez planova u bliskoj budućnosti.

 

U Zrenjaninu se pojavljuje sasvim slučajno pevač iz Kikinde, Vladimir Volkov, koji započinje saradnju sa lokalnim bendom “Vatrena  Kiša”. Zbog nedostatka članova u tom istom bendu ubrzo je prazno mesto popunio basista Gabrijel Madaras. Posle izvesnog vremena, druženja i koncerata, Vladimir i Gabrijel započinju solo projekat u saradnji sa kompozitorom i tekstopiscem, Đulom Madarasom.    Početkom proleća 2014. godine, snimaju prve promo snimke za pesmu “Kraljica”, zatim “Zauvek ćeš mene ljubiti”, “Godine prolaze”, “Baj, baj, bejbi”, “Vatra” i “Mnogo ti hvala”.

 

 

Pesme su ostavljene da miruju kratko vreme, kako bi ih bez žurbe doveli do savršenstva, kvalitetnog zvuka i miksa. Oktobra, te iste godine, trojka počinje ponovo sa radom. Numere se dovedene do poslednje faze,a ostao je još samo zavrsni miks. Ubrzo je zvuk je prilagodjen svakom slušaocu. Na miksu je radio tribute bend “Iron Maiden”, iz Mađarske. Projekat na kom su radili postaje bend i dobija svoje doživotno ime “Ledene oči”. Bend je dobio ime po njihovoj drugoj pesmi “Zauvek ćeš mene  ljubiti”, u kojoj se pominju “Ledene oči”.

Odlučni na sledeći korak započinju snimanje prvog spota  za numeru “Kraljica” i predstavljaju se javno, kao bend. Zbog velikog interesovanja i prihvatanja benda od strane slušalaca, upotpunjuje se ekipa.  “Ledenjacima” se pridružuju novi članovi, gitaristkinja Sanela Đember i bubnjar Halai Norbi. Bend počinje zajedno da diše i sa prvim nastupom predstavljaju se na “Bunt rock masters” takmičenju, gde su stigli do polufinala. Na “Buntu”, prvi put ,pored “Kraljice”, izvode i njihovu drugu numeru, još nepredstavljenu publici- “Zauvek ćeš mene ljubiti”.

 

 

Februara 2015. godine, promovišu svoju drugu numeru “Zauvek ćeš mene ljubiti” za koju snimaju spot u saradnji sa “Audiolab” studiom. Numera je takodje dobro prihvaćena od strane publike i bend počinje da se objavljuje u mnogim internet recenzijama kao što su: Mjuznews, Hellycherry, Terapijanet, Civilon, Remikspress   i drugi. Takodje su se Ledene oči pominjale i u kikindskim novinama. Njihove pesme bile su emitovane  na “Radio Kikinda” i “Zenica”, gde su bili gosti emisje.

Nakon kratkog perioda objavili su još četiri pesme “Vatra”, “Bitka za snove”, “Godine prolaze”, “Baj,baj,bejbi”.

 

 

 

 

Zbog velikog interesovanja bend počinje sa svirkama,posle dugog perioda rada u studiju. Kako bi upotpunili repertoar, sviraju i obrade domaćeg ex yu roka.  Uz nekoliko nastupa “Ledenjaci” se vraćaju u studio, gde nastaje jedna duet pesma “Menjamo svet”, koju su Vladimir i Sanela otpevali zajedno. U 2015. godini bend je imao više manjih koncerata i tri veća. Jedan od većih bio je na moto susretu “Road Flyers” u Mužlji, gde su snimili dva spota za pesmu “Bez nje” i “Baj, baj, bejbi” u saradnji sa “AudioLab” studiom. Na tom koncertu su bili predgrupa Galetu (Kerber) i Najdi (Smak). Odazvalo se i prisustvovalo je preko 1000 građana iz cele Srbije. U spotovima kao što su “Bez nje” i “Baj, baj bejbi”, mogu se videti neki delovi sa koncerta koji je bio održan na moto susretu moto kluba “Mužlja”. Takodje je usledio i jedan manji koncert na proslavi 125 godina Mužlje.

 

 

 

 

Decembra 2015 godine, iz privatnih razloga,  Sanela Đember odlučuje da napusti bend, gde na njeno mesto dolazi gitarista Đordje Pilipović, iz Banatskog Karađorđeva. 2016 jos jace nastavljaju sa svirkama,od kojih su prioritet imali motoskupovi sirom Srbije (Banja Koviljaca,Cuprija,Lesnica,Cacak,Zrenjanin,Novi Becej,Kikinda…),ali i jedan u Sloveniji(Ljubljana).Nastupali su na dva festivala,od kojih je jedan bio u Banatskom Sokolcu(rock village),a drugi na Zlatiboru(Hills up).

  1. godine izdaju debitantni album “Bitka za snove” u izdanju “One Records” iz Beograda, a  24. februara 2017. godine izdaju pesmu “Sanjaj”, za koju je snimljen spot,kao najava drugog albuma.

 

 

Mixer portal

Shortlink: