Vučić obećao: U slučaju poraza napuštam funkciju premijera | Mixer portal

Vučić obećao: U slučaju poraza napuštam funkciju premijera

Rezultat slika za vučić miting

Predsjednički kandidat vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) u Srbiji Aleksandar Vučić izjavio je na mitingu u Mladenovcu da će Srbija raditi na očuvanju mira u regionu, ali da se nikada neće saglasiti s formiranjem kosovskih oružanih snaga. Vučić je rekao da će u slučaju poraza napustiti funkciju predsjednika Vlade.

Vučić je na mitingu u Mladenovcu kazao da regionu predstoji turbulentan period, ali je naglasio da postoje granice koje Srbija ne prelazi “i nikad neće preći”.

“Albanci na Kosovu, mimo sopstvenog Ustava koji mi ne priznajemo, hoće da formiraju svoju vojsku. Srbija se nikad neće saglasiti sa formiranjem kosovske vojske, mogu da pritiskaju koliko hoće, tražićemo mir, razgovaraću svakog dana sa kosovskim Albancima, ali znamo šta je srpsko i šta nikada nikome nećemo dati”, kazao je Vučić.

On je naveo i da je obaviješten da je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske pozvalo ambasadora Srbije u Zagrebu povodom najave podizanja spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću u Beogradu.

“Čeka me i put za Sarajevo za nekoliko dana, hoću da idem, ne zato što je lako, već zato što hoću da čuvam interese Srbije na svakom mjestu”, kazao je aktuelni srpski premijer.

Vučić je dodao da se za razliku od kandidata opozicije za predsjednika Srbije borio za Srbe na Kosovu, za Srbe u Republici Srpskoj i za svakog građanina Srbije.

“Neka dođe njih desetoro, nemam problem s tim, sve ću da ih pobijedim”, kazao je Vučić.

“Ako izgubim, ostavka istog trenutka”

Vučić je nešto kasnije na RTV Pink kazao da će u slučaju poraza na predsjedničkim izborima 2. aprila “istog trenutka” napustiti funkciju predsjednika Vlade Srbije.

Vučić je najavio da bi uskoro trebalo da se sastane s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

“Radio sam marljivo i mislim dobro. Pogledajte analizu MMF-a, koji kaže da smo postigli impresivne rezultate, da smo na dobrom putu. Neće MMF da glasa već naš narod, ali MMF je važan jer neko sa strane može objektivnije da ocijeni šta smo uradili za našu zemlju”, kazao je aktuelni premijer Srbije.

Govoreći o kandidatima opozicije, kazao je da nije “nimalo uplašen” što se, kako je rekao, njih 15 ujedinilo protiv njega.

Povodom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala u izbornoj noći između 24. i 25. aprila prošle godine, Vučić je rekao da je loš način na koji je rušenje izvedeno i da će za to ljudi morati da odgovaraju.

On je dodao da nijedan od 11 svjedoka saslušanih u slučaju Savamala nije rekao da ih je neko vezao.

“Niko nije otkazao koncert Georgieva”

Vučić je izjavio je da niko nije otkazao koncert pjevača Vlade Georgieva u subotu u gradskoj hali u Smederevu.

“Ko je otkazao koncert gospodinu Georgievu u Smederevu? Šutjeli smo sve vrijeme. Kažu otkazan koncert, pa su onda izmislili da je tamo bilo 4.500 ljudi. U trenutku kada ih je najviše bilo – bilo ih je 970 ljudi. Sve je to super, želimo da ih ima 9.700”, rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

Dačić: Izbori za Srbiju, ne za jednog čovjeka

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocijenio je da su predstojeći izbori “izbori za Srbiju a ne za jednog čovjeka”.

“To je najozbiljnija stvar koja stoji pred jednom zemljom i samo jedan odgovor na to suštinsko pitanje, samo jedno ime a to je Aleksandar Vučić. Zato nam je potreban nastavak politike koja nas je digla iz dosovskog blata”, kazao je Dačić.

On je pozvao odbore svih stranaka vladajuće koalicije da nastupaju jedinstveno i glasaju za Aleksandra Vučića.

“Vučić je kandidat naroda Srbije i mi na ovim izborima glasamo za sve nas. Glas za Vučića je i glas za Socijalističku partiju Srbije, to je kao da sam ja kandidat”, dodao je lider socijalista.

Govoreći na mitingu, ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija i njeni građani ne smiju dozvoliti da se zemlja vrati “u mračnu prošlost prethodne vlasti kada je vršen snažan pritisak na medije, kada su gašene fabrike, a narko dileri bili najveći investitori”.

Stefanović je pokazao izvještaj Savjeta za borbu korupcije za period od 2008. do 2011. godine u kome je predsjednica tog tijela Verica Barać ukazala na postojanje pritisaka na medije, i dodao da iz tog dokumenta za vrijeme prethodne vlasti nije bilo moguće vidjeti ni slova.

Na mitingu su govorili i ministar za rad Aleksandar Vulin, direktor mladenovačke mljekare “Granice” Dragan Vukadinović i nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Ivica Kralj, koji su pozvali građane za glasaju za Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima 2. aprila.

Skupu u Mladenovcu prisustvovali su i predsjednica Narodne skupštine Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i funkcioneri stranaka vladajuće koalicije.

Izvor: N1

Shortlink: