Vučićev spot “Eba do neba”: Danonoćni smor priziva noćnu moru | Mixer portal

Vučićev spot “Eba do neba”: Danonoćni smor priziva noćnu moru

Da nikada ne spava i da je uvijek spreman za kameru, pokazuje činjenica da je samo dan/dva nakon što se kandidovao za predsjednika Srbije, aktuelni premijer iste te zamlje Aleksandar Vučić već snimio reklamni izborni spot.

U spotu je osim Vučića glavnu ulogu odigrao vazduplohov i dva pilota sa sijaset SNS-ovih omladinaca koji su statirali u trupu letećega prevoznog sredstva.

Najvjerovatnije da je inspiracija za ovaj spot bio sam Babić, kralj vazduplohova, koji je ovo prevozno sredstvo približio vaskolikom Srpskom narodu, koji je objasnio da to čudnovato vasduplohovasto čudo ima izvrsne performanse.

 

 

Pa zašto onda ne bi i njegov vožd preuzeo na sebe obavezu da jedno takvo čudo primjeni kao glavni objekat gdje će se vršiti radnja njegovoga spota.

Naravno, bez kavge nema ništa, pa komešanje među svim prisutnima počinje na samom početku klipa. Dva pilota se svađaju ko će da upravlja vazduplohovom. Jedan bi lijevo, drugi desno, jedan gore, drugi dole. I taman kad su SNS-ovi omladinci krenuli da paniče i vrište u kadar upada Alekandar veliki i neustrašiv.

Trza se iz nekog sna, gleda oko sebe, primjećuje kameru, smješka joj se i naravno centrira svoje najnovije cvike, po posljenjim pravilima službe svoje tajne družbe koja ga je i naučila tim skrivenim znacima.

Nakon što je održao slatkoriječivu lekciju od par sekundi, u kojoj je imao lice paloga anđela na pozlaćenoj noši, u kadar upadaju ona dva ista pilota koji su se hvatali za gušu u premijerovoj noćnoj mori. Odobravaju ali dobijaju i prijekoran pogled Vučićev koji se najednom iz blagog telećeg osmjeha pretvara u mrštenje nezadovoljnog tinejdžera.

 

 

Ajd dobro, mada mu ovaj spot i nije toliko originalan, jer su slične raditi i drugi evropski narodi i narodnosti.

Naprimjer Ukrajinci. Samo što je kod njih spot urađen sa manje panike. Al’ jebi ga Srbi ne mogu bez panike, gunđanja i zajebancije, pa to ti je. Još kad se radi o izborima u kojoj se kandiduju 2 bivša i jedan sadašnji radikal, jeba je to i to do neba.

 

 

 

Mixer portal

Shortlink: