VIDEO/ Vršnjačko nasilje: Do sada Plavi telefon primio 2700 poziva | Mixer portal

VIDEO/ Vršnjačko nasilje: Do sada Plavi telefon primio 2700 poziva

 

Plavi telefon, savjetodavna linija za djecu obilježava četiri godine postojanja 18.02.2017. Do ovog trenutka Plavi telefon je primio preko 2700 poziva, a broj poziva se uduplava iz godine u godinu. U dosadašnjem radu, preko 60 volontera, studenata humanističkih nauka je dalo svoj doprinos radu i razvoju Plavog telefona.

 

Plavi telefon je usluga Udruženja „Nova generacija“. Cilj postojanja ovakve vrste linije je pružanje savjeta i podrške dece u teškim i kriznim situacijama, a posebno u slučajevima nasilja i eksploatacije. Budući da je linija prepoznata od strane dece u širem konekstu, linija je otvorena za sve probleme dece za koje im je potrebna podrška i saveti. Na telefonske pozive odgovaraju aktivni, edukovani volonteri/ke udruženja, koji su prošli 36 sati edukacije i konstantno se doedukuju u cilju pružanja što kvalitetnije podrške deci.

 

 

Plavi telefon je anonimna linija, te nije potrebno ostaviti ni jedan ličan podatak čak ni u slučajevima kada neko želi da prijavi nasilje nad detetom. Možete nas pozvati na broj 080 05 03 05 svakim radnim danom od 9 do 17 časova. Linija je besplatna za pozive iz cijele Bosne i Hercegovine zahvaljujući prijateljstvu sa M:tel kompanijom. Pored toga, rad linije je podržan od stane Medaiboarda, Metromedie, Ježurka, ali i ostalih pojedinaca koji su prepoznali važnost postojanja ovakve linije te su pružili podršku u skladu sa svojim mogućnostima. Nadamo se da će u budućnosti telefon biti prepoznat i od strane većeg broja institucija i kompanija kako bismo mogli unaprijeđivati našu uslugu, kao što je produžavanje radnog vremena linije i informisanje svakog djeteta u BiH o postojanju Plavog telefona.

Mixer portal

 

 

Shortlink: