BANJA LUKA: Za izgradnju vodovodne mreže 650.000 maraka | Mixer portal

BANJA LUKA: Za izgradnju vodovodne mreže 650.000 maraka

Za izgradnju vodovodne mreže 650.000 maraka

 

Programom uređenja građevinskog zemljišta u 2017. godini za izgradnju vodovodne mreže na području grada planirana su sredstva u iznosu od 650.000 KM

– Od ovog iznosa 350.000 KM biće utrošeno za izgradnju vodovoda u ulicama Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Prištinskoj, Bilećkoj, Branka Grpčića, Franca Šuberta i Đorđa Jovetića, Dujke Komljenovića, Braće Kukrika, Tunjice, Tuzlanska, te kraku ulice do Društvenog doma u Potkozarju – saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je predviđeno pomenutim programom, 300.000 KM biće usmjereno na radove na izmještanju vodovoda Rekavice – Kola, Rekavice – Blagojevići, Piskavica, te vodovoda Gornja Piskavica i Jaruge – Talići.

Kako su još naveli u Gradskoj upravi tokom prošle godine urađene su sekundarne vodovodne mreže u ogranku ulica Tešana Podrugovića, Vida Nježića, u naselju Novakovići, primarne vodovodne mreže Piskavica (Ševa) – Talići – Jaruge – krak jedan i u Radosavskoj, kao i gradski vodovodni sistem distributivne mreže u MZ Piskavica – krak treći, te izmješten cjevovod u Ramićima.

– Preostalo je da budu završeni vodovodi za naselje Česma krak kod rezervoara – druga zona, te vodovodne mreže u ograncima Kosovske ulice i u ulici Braće Miletić, za koje su ugovori sa izvođačima radova potpisani krajem prošle godine – istakli su u Gradskoj upravi.

GLAS S.

 

Shortlink: