Tramp u Kongresu govorio o “obnovi američkog duha”, poslanici Demokratske stranke se podsmjehivali | Mixer portal

Tramp u Kongresu govorio o “obnovi američkog duha”, poslanici Demokratske stranke se podsmjehivali

 Rezultat slika za tramp

Američki predsjednik Donald Tramp je u svom prvom obraćanju pred Kongresom istakao da su SAD svjedoci “obnove američkog duha”.Tramp je osudio nedavne zločine iz mržnje, navodeći da je Amerika ujedinjena u osudi mržnje i zla u svim veoma ružnim oblicima.

Američki predsjednik je stao u odbranu svojih nedavnih postupaka, poput povlačenja SAD iz Trans-pacifičkog trgovinskog sporazuma i objavljivanje naloga za postavljanje zida na granici sa Meksikom.

Najveće ovacije Tramp je dobio kada je odao počast nedavno poginulom pripadniku jedinice za specijalne operacije “Mornaričke foke” Rajanu Ovensu, koji je poginuo tokom operacije na bazu Al kaide u Jemenu.

Britanski Bi-Bi-Si navodi da je to bio jedan od rijetkih momenata kada su poslanici iz obje grupe Demokrata i Republikanaca aplaudirali američkom predsjedniku.

Uprkos Trampovom apelu upućenom objema strankama da se ujedine zarad dobra Amerike, poslanici Demokratske stranke uglavnom su nijemo pratili govor ili su se otvoreno podsmjehivali dijelovima izlaganja američkog predsjednika.

Mixer portal

Shortlink: