Obaveze prije spavanja koje će vam poslužiti: Pišite dnevnike, planirajte, budite s bližnjima… | Mixer portal

Obaveze prije spavanja koje će vam poslužiti: Pišite dnevnike, planirajte, budite s bližnjima…

kompjuter, seks, par, krevet

 

Eksperti kažu da postoji pet stvari koje bi trebalo da radimo svako veče, kako bismo bili zdraviji, srećniji i uspešniji.

1. Pišite dnevnik zahvalnosti

Na kraju dana, zapišite stvari zbog kojih ste zahvalni u životu. Ako vam se ta ideja ne sviđa, možete jednostavno da pišete o čemu razmišljate pred spavanje – stručnjaci kažu da je to odličan način da razbistrite um.

2. Spremite jutarnji napitak

Nutricionisti preporučuju da uveče napravite smuti napitak od svežeg voća i ostavite ga u frižideru kako biste uzeli jutarnju dozu energije kada se probudite.

3. Mentalno se spremite za sledeći dan

Pripremite se za ono što ćete prvo raditi kada ustanete. Ako, na primer, vežbate ujutru, pripremite odeću za trening i vizuelizujte svoj odlazak na trening.

4. Isplanirajte obaveze

Napravite spisak pet stvari koje treba da uradite narednog dana, kako biste ih obavili što uspešnije. Naravno, uvek se može desiti da vam neke vanredne obaveze iskrsnu, ali je bolje da imate kakav-takav plan.

5. Vreme sa bliskim ljudima

Tehnologija je odlična jer nas povezuje sa dragim ljudima, ali ništa ne može da zameni društvo voljenih. Zato, izdvojite malo vremena da pred spavanje budete u društvu partnera, partnerke, porodice… Samo dva minuta u društvu voljenih ljudi podiže nivo endorfina u telu, pa ćete sigurno lepše završiti dan.

 

 

Mondo

 

Shortlink: