Asanž: Američke obavještajne službe postale politizovane pod administracijom Obame | Mixer portal

Asanž: Američke obavještajne službe postale politizovane pod administracijom Obame

Rezultat slika za asanž

 

Osnivač “Vikiliksa” Džulijan Asanž izjavio je da izvještaj američkih obavještajnih službi o navodnom miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore nije obavještajni dokument nego saopštenje za štampu “s ciljem da se postigne politički efekat”.

 
Asanž je rekao da su američke obavještajne službe postale politizovane pod administracijom predsjednika Baraka Obame.

“Izvještaj nije čak ni izmišljen, pošto u njemu nema dokaza. Sadrži samo spekulacije”, rekao je osnivač “Vikiliksa”, koji godinama boravi u Ambasadi Ekvadora u Londonu.

Asanž je napomenuo da se u izvještaju navodi da nije poznato da li je Demokratski nacionalni komitet bio meta hakerskog napada, a čak i da su u tome učestvovali neki ruski hakeri, među hakerima iz ostalih zemalja, njima nije mogla upravljati ruska vlast, prenio je “Sputnjik”.

On je dodao da do marta 2016. godine niko nije smatrao da Donald Tramp može pobijediti na predsjedničkim izborima, uključujući “Vikiliks”, u čijim objavljivanjima nije bilo nikakvih falsifikata.

Rusija je nekoliko puta demantovala optužbe iz SAD, nazvala ih apsurdnim i opisala kao pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa otkrića o korupciji i ostalih domaćih pitanja.

Mixer portal

Shortlink: