Novogodišnje satirične vijesti: Dodik dao ostavku na sve funkcije i otišao na Havaje | Mixer portal

Novogodišnje satirične vijesti: Dodik dao ostavku na sve funkcije i otišao na Havaje

 

 

PRVA I NAJVAŽNIJA VIJEST

Nakon što je proslavio Dan Republike Srpske predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik oprostio se od političke karijere riječima:
– Drugarice i drugovi, građani Republike Srpske, majke, očevi i bake. Nakon dvodecenijskog držanja prestola u svojoj partiji, ali i kao dugogodišnji vladalac pola države, odlučio sam malo da se odmorim. Posvetiću se unucima i na neko vrijeme otputovati u tolije krajeve. Vjerujem da mi moji glasači, uhljebljeni administratori, PR menageri i ostali poltroni neće zamjeriti na ovoj odluci. Želim vam uspješnu novu i naredne godine, a sebi želim srećan put”.

Suza je bilo do koljena, ali kada vožd odluči tu nema da se odluka mijenja.

 

DRUGA VIJEST

U Bosni i Hercegovini od prvoga aprila 2017. biti će delegalizovane sve vrste alkohonih pića, u šta spadaju i vino i pivo, a mjesto legalnih lakih droga pripast će marihuani.

Ministar zdravlja u vladi RS, Bogdanić jako je zadovoljan donošenjem novoga zakona.

“Mislim da se radi o jako dobrom i popularnom zakonu. Od sada ćemo imati i manje depresivnih ljudi jer poznato je da alkohol izaziva mamurluk i slab filing, dok marihuana liječi od aksioznosti i daje ljudima vjeru u bolje sutra”, kazao je ministar.

500 najbogatijih rastafarijanca odlučilo je da se preseli u BiH, a turizam će ovoga ljeta, kako se procjenjuje, zabilježiti rast za 1200 posto.

Predsjedništvo i parlament BiH najavljuje i legalizaciju lakih žena.

 

TREĆA VIJEST

 

Broj nezaposlenih u BiH od drugog aprila smanjen je za 120 posto. Čak i oni koji su bili zaposleni dobili su dodatne poslove, a svi oni koji su čučali na Birou dobili su poslove i to ne bilo koje nego poslove u struci.

Smanjenju nezaposlenosti doprinijelo je par hiljada autobusa iz Evropske unije koji su došli i pokupili sve radno sposobne žene i muškarce, a onima koji su htjeli da ostanu u rodnoj grudi podijelili su kredite za potsticaj privatnih biznisa.

 

 

ČETVRTA VIJEST

Srbijanski premijer Vučić prešao u muhamedansku vjeru kako bi učvrstio poslove sa Arapima. Ovo je uozbiljilo planove da se izgradi još par gradova ove države koji imaju mogućnosti da se izgrade na vodi, pa će do kraja godine da se započnu projekti: Novi Sad na vodi, Niš na vodi, Smederevo na vodi i Čačak na vodi.

 

Rezultat slika za kontejner

 

PETA VIJEST

Od nove godine cijene nafte i naftnih proizvoda izravnat će se sa cijenom vode, duhan i kafa će biti jeftiniji od blata, a osnovne životne namirnice će dobiti status obavezne potrošne robe koja se ne prodaje nego se građanima BiH dijeli za dž.

 

 

ŠESTA VIJEST

 

Nakon par mjeseci od Dodikovog odlaska u toplije krajeve spakovati kofere je odlučila i premijerka vlade RS, jer je uvidjela da joj bez bivšeg partijskog šefa u politici nema perspektive. Odlučila je da se bavi privatnim biznisom a kako je jedan od unosnijih poljoprivrednih proizvoda u BiH postala novolegalizovana marihuana premijerka se opredijelila da stotinjak staklenika oplemeni ovom biljkom u privatnom posjedu u rodnom Tesliću.

“Nadam se dobrom prinosu a cijena po gramu je fina pa imam osjećaj da će i zarada da bude jako dobra. Politika više nije toliko unosan biznis i mislim da je budućnost u poljoprivredi”, kaza je Cvijanovićeva.

 

Rezultat slika za ja imam talenat

 

SEDMA VIJEST

 

Ove godine, za razliku od prošle kada je umrlo na desetine pop zvijezda, rodiće se dvadesetek novih zvijezda, a otkrit će ih žiri super popularne emisije “Ja imam talenat”.

“Mislim da budućnost planete zemlje zavisi od našeg odabira talenata, jer u zadnjim mjesecima smo sa pop zvijezdama u deficitu”, rekao je bivši bubnjar EKV-a.

Još jedan član žirija se izjasnio po pitanju deficita pop zvijezda.

“Kako je krenulo prošle godine sa ovim umiranjem priznajem da sam se malčice pribojavala da neće doći i na mene red. Međutim ja se hranim zdravo i vjerujem da ću još dugo da budem član žirija ove plemenite emisije”, rekla je popularna glumica koja je uposlena kao stalni žiri ovog šoa.

Druga dva člana žirija su se preselila u BiH jer je u njoj legalizovana marihuana, a oni su aktivni uživaoci ove biljke, tako da je šou ostao bez ta dva istaknuta kulturna radnika.

 

 

OSMA VIJEST

Bilderberg grupa gostovala u hotel Bosni u Banjoj Luci, a skupinom je, pošto je Milorad otišao za Havaje, predsjedavao Kirba Izmetbegović. Dogovoreno je da će ovoga puta kada budu započinjeli neke nove svjetske ratove svjetski moćnici obavezno da zaobiđu Balkan, jer im im je veliki trošak da svako malo troše metke na južnoslovenske narode i narodnosti.

Mixer portal

 

Shortlink: