Ivan Pernar objavio je da više nije katolik | Mixer portal

Ivan Pernar objavio je da više nije katolik

Rezultat slika za ivan pernar

 

 

Poslanik Živog zida u Hrvatskom saboru Ivan Pernar objavio je da više nije katolik i da je istupio iz Katoličke crkve jer nije saglasan sa njenim političkim porukama.

 
“Ne slažem se sa njenom vjerskom naukom, niti političkim porukama, kao što su zabrana ženidbe za sveštenstvo, čistilište, ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape i da sveštenici mogu opraštati grijehe”, objavio je Pernar na “Fejsbuku”.

On je objasnio i zašto je juče bio na proslavi Badnje večeri u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, a nije bio na proslavi katoličkog Božića ili Badnjaka.

“Razloga je više, ali dva su osnovna. Na sam događaj pozvalo me je njihovo sveštenstvo. Poziv od katoličkog nikada nisam dobio, pa se u skladu s tim nisam ni osjetio pozvanim”, objašnjava Pernar.

On je kao drugi razlog naveo to što je katoličko sveštenstvo u službi HDZ-a, prenosi portal “Indeks”.

Pernar tvrdi da HDZ, osim što je uništio Hrvatsku, želi da uništi i njega lično i to “montiranim postupcima, zloupotrebom državnih institucija i putem državne televizije”.

“Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast, niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći”, ocijenio je Pernar.

Portal “Indeks” navodi da je Pernarov potez izazvao niz negativnih i šovinističkih reagovanja na “Fejsbuku”, a zbog takvih komentara Pernar je objavio još jedan post na “Fejsbuku” u kome je komentarisao sve one koji “ga nazivaju Srbinom i komunistom zato što nije katolik, ni član HDZ-a”.

 

 

 

Mixer portal

Shortlink: