Nevjerovatno otkriće: Na Paprikovcu pronađene kosti dinosaurusa! | Mixer portal

Nevjerovatno otkriće: Na Paprikovcu pronađene kosti dinosaurusa!

kost

U banjalučkom naselju Paprikovac kod brdašceta ispod porodilišta sasvim slučajno pronađene kosti dinosaurusa

Pronalazač ovog fenomenalnog otkrića je Petar N. koji je kosti dinosaurusa iskopao u subotu naveče dok je kopao po kontejneru.

– Kad sam izvadio koščuru iz konetjera mislio sam da se radi o ostacima kakvog janjeta, al kad sam bjelokost prinio farovima svog Yuge korala 55 skontao sam da se radi o glavudži koja je imala cirka 6 i po kila i zube oštre kao žilet. Tada  sam svatio da se radi o nečem što pripada vrsti životnje koja do sada nije viđena na ovim prostorima – rekao je Petar kuneći se u oca i majku da je sve što priča živa istina.

Po njegovim riječima koščura je predata institutu ”Zotović” da ga preispitaju i utvrde o čijoj se kosti tu radi, ali po svemu sudeći koska pripada mladunčetu tiranosaurus rex-a.

Milivoje iz instituta za ”Rijetke vrste i još rijeđa bića RS” nam je rekao da je u prepotopno vrijeme na Banjalučkom polju bilo super mjesto za dinosauruse, te da je tu postojalo jedno veliko pojilište gdje su ove divovske životinje dolazile da piju vodu. Po njegovim riječima nikakvo nije čudo što se kosti istih danas mogu pronaći na području Bosanske krajine.

Kada spojimo ovo saznanje o koščuri dinosaurusa sa spoznajom da su u Bosni pronađene i Bosanske (a ne Egipatske piramide, kao što mnogi tvrde) što će reći da se iste nalaze u Bosni, onda se može utvrditi da je u pradavna vremena područje na kojem danas živimo bilo krcato civilizacijom i kojekakvim čudnim životinjama koje su lunjale uokolo tražeći glavi mjesta.

Da je život u Bosni bio težak i prije potopa dokazuje postojanje ovih ogromnih mesojedaca. Zamislite kako je u to vrijeme bilo čovjeku otići do granapa, a na pola puta ga sačeka neka beba tiranosaurus rex-a sa željom da pojede nešto svježe, slasno i neotpakovano – užas.

Ovo je prvi Bosanski dinosaurus koji je pronađen u Bosni ali se nadamo da će ljudi slični Petru da se potrude da pronađu još po koju kosku od dinosaurusa, pa makar se radilo i o mamutu.

Toliko za danas o dinosaurusima. U sljedećoj vijesti potrudićemo se da Petar pronađe perodaktila, a do tada dovidjenja!

 

 

Mixer portal

Shortlink: