O budalama, medikamentima i koječemu… | Mixer portal

O budalama, medikamentima i koječemu…

 

DAJ TI MEN ONO MOJE!

DAJ TI MEN ONO MOJE!

 

Zanimljiva je situacija kada se svjetina zapita: “Ima li za budale lijeka?”

Pa, ljudi moji, naravno da ima. Svi ti silni ljekovi se i prave zbog budala i za budale (mislim, većina njih se pravi za tu ciljnu grupu). Fora je što budale ne znaju da doziraju ljekove, pa ih uništi kontraindikacija.

Npr. ima jedan bolesnik koji dok je pio crvene tablete uopšte nije pokazivao simptome nacionalizma. Čak je znao i da mlatara rukama protivu nacionalista i da ih naziva zločincima i ratnim kriminalcima.

Međutim, kad je prešao na plave tablete udarila mu je krv u glavu, ko će ga znat, pa je počeo i studenstkim domovima po nacionalistima imena davat.

Naravno da nije problem u tabletama, problem je kad dođe do zamjene recepata, pa se budala nameči na pogrešne medikamente. Svakako da su tu krivi i doktori. Ali uzalud je prepisivati ispravne ljekove kad budala neće da ih pije.

Uostalom, stisni brale pa ne prepiši budali lijek koji on od tebe traži da prepišeš. “Oću taj i taj”, kaže baja i tu nema šale. Jest da ne zna latinski, al budala je to! Ima instinkt ko majmun, znade da to nije ono što je tražio.

Nego, dosta je više o budalama i ljekovima. Hajde malo da razmišljamo o proljeću. Ipak je danas prvi dan tog prekrasnog godišnjek doba. A budale ko budale, šta'š budalama. Nek se i dalje prave da su normalani, džaba im kad svi znaju da su budale.

 

Mixer portal/Erni

Shortlink: