Zašto muškarci bježe od žena | Mixer portal

Zašto muškarci bježe od žena

musko-zensko-prijateljstvoVećina muškaraca ne zna da odgovori na pitanje šta im se to dogodi u glavi kada odluče da počnu da ignorišu devojku. Srećom, naučnici imaju odgovor na to pitanje.

Priča je uvek vrlo slična: bili ste na par sastanka, sve je išlo dobro, a onda je neko od vas dvoje jednostavno izgubio interes.

Žene u većini slučajeva tačno znaju zbog čega su izgubile interes – možda je bio previše zainteresovan, možda joj nije odgovarao njegov smisao za humor, možda je pokazao naznake da će u vezi biti posesivan…

Šta god da je slučaj, nekako uvek znaju drugaricama na kafi da objasne tačno zašto se više ne viđaju s tipom. Kod muškaraca baš i nije isto.

Svakoj ženi se barem jednom dogodilo da se tip koji joj se do pre par dana javljao i bio zainteresovan jednostavno ili prestao javljati, ili se javlja mnogo ređe.

Većina muškaraca ne zna da odgovori na pitanje šta im se to dogodi u glavi kada odluče da ignorišu devojku koja im se do juče jako sviđala, ali srećom, naučnici imaju odgovor na to pitanje.

Stvar je u energiji koju žena odašilje. Kada su na prvih par sastanaka, manje-više žene su opuštene – pokušavaju da upoznaju dečka, vidimo da li im se uopšte sviđa i generalno se ponašaju kao kad u radnji razgledaju stvari.

Problem nastaje kada shvate da im se muškarac sviđa.

U trenutku kad ocene da je muškarac s kojim se viđaju materijal za dečka, prestaje faza razgledanja, a počinje faza planiranja. Odjednom više ne pokušavaju da upoznaju dečka s kojim su na sastanku – pokušavaju da upoznaju buduću vezu i njene mogućnosti.

Umesto da i dalje žive u trenutku i neopterećeno gledaju kuda sastanci vode, žene se bacaju na planiranje veze, zajedničkih roštilja i odlazaka na skijanje.

Njima se čini da je sve ostalo isto, ali većina muškaraca počinje da oseća pritisak jer vide da im pogled šalje potpuno drugačiju poruku.

U tome je glavna razlika između muškaraca i žena – dok muškarci žive u trenutku i ne ispituju situaciju u kojoj se nalaze, žena je već u dalekoj budućnosti, što znači da podsvesno stvara pritisak na muškarca.

Ovo je, kažu naučnici, i razlog zbog kojeg muškarci često sasvim neočekivano izgube interes.

Press

Shortlink: