Video klip grupe “Početni entuzijazam”: Poslušaj pjesmu “Prazan i siv” | Mixer portal

Video klip grupe “Početni entuzijazam”: Poslušaj pjesmu “Prazan i siv”

Početni entuzijazam

“Početni entuzijazam”, nastao je u jesen 2013. godine kao plod saradnje trojice iskusnih muzičara iz Stoca (BiH) okupljenih oko tekstova Igora Borozana. U martu 2014. godine, sastav se predstavio publici sa svojim prvim singlom “Još malo”, dok već u oktobru iste godine izlazi i “Nevrijeme” – drugi singl i naslovna numera njihovog prvog albuma. Zahvaljujući suradnji sa Zdravkom Terkešom oba singla dobila su svoj izraz i u formi video spotova.

 

 

Članovi “Početnog entuzijazma”svoj muzički izraz opisuju kao “Swamp rock”, žanr nastao fuzijom bluesa, countryja, folka i rock&rolla, a već početkom naredne godine kreću u realizaciju novih studijskih snimaka kojima će krenuti u zaokruživanje materijala predviđenog da se nađe na njihovom prvom albumu. I ovoga puta planiraju snimati i miksati u studiju MC Pavarotti u Mostaru, te nastaviti suradnju sa producentom Sašom Karabatkom.

 

 

Početni entuzijazam

 

 

Na YouTube kanalu “Nevrijeme” možete poslušati, a i pogledati, materijal kojim “Početni entuzijazam” pokušava otvoriti vrata domaće muzičke scene, a nakon prva dva singla, možemo samo poželjeti da njihov “entuzijazam” nipošto ne ostane samo “početni”.

 

Informacije o bendu “Početni entuzijazam” možete naći na njihovoj FACEBOOK stranici.

 

Mixer portal

Shortlink: