Komentar dana: Naše sudstvo najbolje na svijetu! | Mixer portal

Komentar dana: Naše sudstvo najbolje na svijetu!

sud

Naše sudstvo je najbolje na svijetu, ali za lopove.

JER kada pokradeš neku trafiku ili ti se desi da mahinalno opljačkaš državu, dok te stigne pravda sudije, tužitelji, advokati, narod, psi, mačke i ostali svi redom zaborave na tebe, ako uopšte i primjete da si i nanio ikakvu štetu društvu. ‘Ladno možeš da trljaš ruke i tražiš priliku da namakneš sebi još kakvog lopovskoga posla.

Ne kažu zalud da su u našoj državi lopovi na slobodi a pošten svijet u zatvoru. To je živa istina. Pošten svijet je u vječitoj neslobodi jer mu je oteto svako ljudsko pravo – i ono najmanje, na hljeb, mlijeko, šaku riže, cener deka mljevenoga mesa… – ESENCIJALNU EGZISTENCIJU.
U ovoj državi pravo na posao imaju samo lopovi – lopovski posao je osiguran svakom ko poželi da krene u ostvarenju svoje poslovne karijere.

A kako drugačije i da bude kada je poslovica “Pošten i budala dva rođena brata” jedna od najcitiraniji međ ovom svjetinom.

Zato naši lopovi mnogo cijene naše sudije i organe gonjenja, milicajce, koji gone samo pošten svijet, naročito po trgovima dok protestvuje ili štrajkuje glađu i žeđu ispred državnih institucija dozivajući pravdu upomoć!

Naše sudstvo zaista jeste najbolje na svijetu – ali za lopove!

 

 

Mixer portal/Ernest Bučinski

Shortlink: